AutoRai

Honda Jazz grote winnaar Autoweek Tevredenheids Trofee 2006

(10/11/2006)

De Autoweek Tevredenheids Trofee krijgt ook in 2006 een plaats in de prijzenkast van Honda. De Honda Jazz is uitgeroepen tot winnaar in de mini-/compacte klasse en als algemeen winnaar dankzij het hoge puntenaantal. Ook de Civic en de Accord scoorden goed met respectievelijk de derde en vierde plaats in het algemeen klassement. In 2005 viel de eer te beurt aan de Honda Accord.

Autoweek koos een nieuwe opzet voor de zesde editie van de Tevredenheids Trofee. In tegenstelling tot voorgaande jaren kon dit jaar alleen gereageerd worden door eigenaren van autoâs uit de jaren 2004 en 2005. Bovendien moesten er per model minimaal 30 reacties komen voordat het desbetreffende model werd opgenomen in het klassement. Op deze manier ontstond een lijst van 81 modellen, onderverdeeld in zes marktsegmenten. In drie daarvan scoort Honda zeer goed. In de mini-/compacte klasse wint de Jazz met 111,3 punten, in de middenklasse zegeviert de Accord met 108,9 punten. En in de compacte middenklasse pakt de Civic de tweede plaats met 109,1 punten (0,5 punt minder dan de winnaar in deze klasse). Het aantal van 111,3 punten voor de Jazz werd door geen enkel model geëvenaard, waardoor de Jazz bovendien als algemeen winnaar uit de bus komt.

Hoogste score voor Jazz, Civic en Accord

De Jazz, Civic en Accord scoren bovendien extreem hoog op het onderdeel betrouwbaarheid. Met tevredenheidpercentages van respectievelijk 95,9 procent, 94,1 procent en 96,7 procent blijken de Hondaâs op dit gebied onverslaanbaar en bevestigen ze het betrouwbare imago van Honda. Volgens het juryrapport zijn het naast de al genoemde betrouwbaarheid vooral comfort, bruikbaarheid en rijprestaties die de Honda Jazz tot een terechte winnaar maken.

Honda-rijders kiezen voor de merkdealer
Opvallend is ook het hoge percentage Honda-bezitters dat kiest voor de merkdealer. Maar liefst 92 procent van de Honda-rijders zegt volgens de Autoweek Tevredenheids Trofee de eigen dealer te bezoeken voor onderhoud en reparatie. In totaal reageerden bijna tienduizend autorijders op de oproep van Autoweek om deel te nemen aan de Tevredenheids Trofee 2006.