Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Hand in Hand in Hillesluis organiseert een iftar

Steeds meer Turkse en Marokkaanse organisaties in Nederland organiseren tijdens de Ramadan een grote avondmaaltijd, ook voor andere culturen en contacten.

Voorbeeld
Was het een paar jaren geleden nog maar een enkele moskee die de buurtbewoners tijdens de islamitische vastenperiode te eten vroeg, nu volgen meer organisaties met veel moslimleden hun voorbeeld.

In t Kopblok
Op woensdag 11 oktober organiseert Hand in Hand in Hillesluis, ondersteund door Maroned en andere organisaties, in Wijkgebouw t Kopblok aan de Riederlaan 200 een iftarmaaltijd. Iftar is een traditionele maaltijd die moslims na een dag vasten, nuttigen om het vasten van die dag te beëindigen.

Tijd
Vanaf 19.00 tot 21.00 uur worden bezoekers gratis een heerlijke maaltijd aangeboden.

Contacten versterken
Tijdens het eten kunt u contacten met andere bezoekers leggen of versterken. Natuurlijk is het ook voor mensen, die de iftar nog niet kennen, leuk om eens kennis te maken met deze traditie.

Vóór 10 oktober opgeven
Hand in Hand in Hillesluis nodigt daarom iedereen uit om aan de iftarmaaltijd deel te nemen. Om praktische redenen moet u zich voor 10 oktober wel even opgeven bij de heer Mohamed Saidi, via telefoonnummer (06) 21 46 58 60 of aan de balie van Wijkgebouw t Kopblok, via (010) 432 20 72, of per mail: saidi@hillesluis.org.