KNMG

Discourslezing 'Under pressure', een diepere duik in de geneeskunde

Georganiseerd door KNMG district Rotterdam

Datum 11-10-2006

Locatie Stroom, Rotterdam

Op 11 oktober 2006 om 18.00 uur organiseert KNMG district Rotterdam de vijfde discourslezing met dit keer als thema:

"Under pressure", een diepere duik in de geneeskunde, o.l.v. R.F.M. van Raaij, bedrijfsarts

Na een korte schets van de historie van de duikgeneeskunde en het caissonwerk worden de fysische factoren die een rol spelen en hun invloed op het functioneren van het menselijk lichaam besproken. Er zijn veel misverstanden over ziektebeelden die kunnen optreden tijdens of direct na een duik, het is voor de duiker en behandelend arts goed enig inzicht te hebben in de zogenaamde primaire en secundaire duikersziekten. Welke consequenties kan dit hebben voor de bepaling van de medische geschiktheid? Last but not least wordt aandacht besteed aan andere gevaren van het onderwatermilieu.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het aanzitten aan een gezamenlijk, bescheiden diner. Let op: U dient wel van tevoren aan te geven of u hiervan gebruik wilt maken! Voor het diner is een geringe vergoeding verschuldigd van ¤ 12,50, ter plaatse te voldoen.

Accreditatie:
Er is accreditatie voor 1,5 uur aangevraagd voor sociaal geneeskundigen (artsen A&G, bedrijfs- en verzekeringsartsen, artsen M&G) en huisartsen.

Locatie:
Stroom
Lloydstraat 1
Rotterdam.

Aanmelden:
U kunt zich voor het diner opgeven tot uiterlijk de maandag vóór de Discourslezing bij de secretaresse KNMG Rotterdam, Janneke Vos, telefoon: 010 - 4522959, of per mail: dsb.rijnmond@planet.nl. Geef u op tijd op, want vol is vol!