Gemeente Leeuwarden

Informatiebijeenkomst medisch behandelcentrum verslaafden in Leeuwarden

4 oktober 2006, verzonden:

Geachte heer/mevrouw,

Een grote stad als Leeuwarden heeft door haar centrum functie naast vele mooie en goede voorzieningen ook de zorg voor verslaafde inwoners. De zorg hiervoor is dan ook een belangrijk onderdeel van het Leeuwarder collegeprogramma. Er zijn voor deze inwoners tal van voorzieningen aanwezig.

Een kleine groep oudere, reeds langdurig verslaafden krijgt nu de gelegenheid dagelijks onder toezicht een medische heroïnebehandeling te ondergaan. Een voorziening waar dat kan, is nu niet aanwezig in de stad. Uit ervaringen met dergelijke voorzieningen in andere steden blijkt dat de overlast in de stad door deze intensieve behandeling aanzienlijk vermindert terwijl de gezondheid van de patiënten sterk verbetert. Leeuwarden sluit hiermee aan bij een bestaande landelijke proef, die wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het is de bedoeling om in het pand aan het Zuidvliet 228 een dergelijk behandelcentrum te vestigen. Verslavingszorg Noord Nederland zal deze medische voorziening in Leeuwarden gaan exploiteren.

Ik nodig u hierbij uit voor een informatiebijeenkomst over deze nieuwe voorziening. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 oktober in het gebouw Tryater, Oostersingel 70, aanvangstijd 20.00 uur. Mevrouw Sita Reinsma, directeur Fryslân Verslavingszorg Noord Nederland en wethouder Roel Sluiter van de gemeente Leeuwarden lichten tijdens de bijeenkomst toe wat de nieuwe voorziening inhoudt. Ook is er een vertegenwoordiger van de politie aanwezig. Verder is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan ervaringsdeskundigen.

Ik hoop u op 11 oktober te mogen begroeten.

Hoogachtend,

Wethouder R. Sluiter
Wethouder Zorg en Opvang.


-----------------------
BW
Welzijn
Zorg, Hulpverlening en Sport
(058) 233 8562 B. Wedman


---- --