Gemeente Beuningen


11 oktober inloopavond Leigraaf

Woensdag 11 oktober is er van 17.00 tot 20.00 uur een inloopavond in zaal de Vrijboom (Van Heemstraweg 66) over de herinrichting van de Leigraaf tussen de Ratelwacht en de Koningstraat. De gemeente wil daar namelijk de verkeersveiligheid vergroten door vrijliggende fietsvoorzieningen aan te leggen.

Ontwerp
De gemeente heeft voor deze reconstructie/herinrichting een eerste ontwerp gemaakt. Tijdens de inloopavond kunt u de tekeningen bekijken, vragen stellen en schriftelijk uw reactie geven. Het college van B&W beslist vervolgens of het ontwerp naar aanleiding van de opmerkingen moet worden aangepast. U kunt het ontwerp ook hieronder downloaden. Let op: het bestand is vrij groot dus het downloaden kan even duren.

Ontwerp Leigraaf

Veranderingen
De reconstructie houdt onder meer het volgende in voor de inrichting van de straat;

de parallelwegen krijgen een belangrijke fietsfunctie (fietsstraat) waar de auto te gast is;

de kruisingen van de Leigraaf met de zijwegen worden vormgegeven met inritconstructies. Deze maatregel is ook voor de rotonde Leigraaf-Koningstraat voorgesteld;

de huidige brug blijft aanwezig en de fietsvoorzieningen worden onderlangs aangesloten op het bestaande wegennet;

de bomenstructuur wordt gewijzigd;

er komt (zover de ruimte het toelaat) een groene haagstructuur.

De inloopavond is van 17.00 tot 20.00 uur. U kunt dus zelf bepalen hoe laat u komt. Graag tot dan! Kunt u niet aanwezig zijn dan kunt u tot 17 oktober schriftelijk reageren. Stuur uw reactie naar de gemeente Beuningen, afd. Openbare Werken, Postbus 14, 6640 AA Beuningen.