Nieuwe talenten HvA Volleybalteam bekend

Hogeschool van amsterdam

Persuitnodiging
5 oktober 2006

Nieuwe talenten HvA Volleybalteam bekend

Op woensdag 11 oktober is de officiële perspresentatie van de spelers van het HvA Volleybalteam voor het komend seizoen. Het HvA Volleybalteam is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Nederlandse Volleybalbond en Topsport Amsterdam waarbij de talenten twintig uur per week trainen en daarnaast een studie volgen.

HvA Volleybal is de eerste volleybalvereniging in Nederland die speelt onder de vlag van een onderwijsinstelling. Talentvolle jonge volleyballers wordt een stimulerende omgeving geboden waarin zij topsport combineren met een studie op hbo- of mbo-niveau. Stagiairs van de HvA, van onder andere de opleidingen Sport, Management en Ondernemen en de Johan Cruijff University, krijgen de kans om zich in een topsportomgeving waar te maken. De eerste student, Ralf Schipper, heeft er zelfs al een baan aan overgehouden. HvA Volleybal wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven die talentontwikkeling hoog op de agenda hebben staan.

Succesvol
Het team bestaat uit bijzondere jonge spelers die zich nu al in de eredivisie kunnen handhaven. De volleyballers trainen dagelijks en maken gebruik van de faciliteiten die het instituut Academie voor Lichamelijke Opvoeding/Voeding van de HvA te bieden heeft. De aanpak is het afgelopen seizoen erg succesvol gebleken. Vorig jaar heeft het team zelfs de halve finale van de play-offs bereikt. Dit jaar speelt HvA Volleybal voor het eerst wedstrijden op Europees niveau.

Perspresentatie
De perspresentatie vindt plaats op 11 oktober om 16.00 uur in het auditorium van de Dr. Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam (zie voor een routebeschrijving www.alo.hva.nl). Tijdens de bijeenkomst worden de spelers voor het nieuwe seizoen aan u voorgesteld. Daarnaast lichten partners van het project hun betrokkenheid toe. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij HvA Persvoorlichting, Marjan Dirkse, m.dirkse@hva.nl, 020 - 570 26 87 of 06 - 287 934 64.