MINLNV: Persuitnodiging

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

5 oktober 2006

Persuitnodiging

MINISTER VEERMAN OP .TOUR DE LA CAMPAGNE. IN REGIO NOORD

Aanstaande woensdag, 11 oktober, gaat minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op .Tour de la campagne. in landsdeel Noord. Op uitnodiging van de gedeputeerden Andriesen (Fryslân), Bleker (Groningen) en Edelenbosch (Drenthe) maakt de minister kennis met verschillende plattelandsprojecten. Centraal staan de kansen en dilemma.s voor een vitaal platteland en de actuele ontwikkelingen in de betreffende regio.s. In regio Noord praat Veerman over grootschalige landbouw, kringlopen in de landbouw en gebiedsontwikkeling, natuur en recreatie.

Minister Veerman rijdt met een tractor over de landerijen van de boeren van de Vereniging Ecolana, Ecologisch verantwoorde Landbouw en Natuur in Dongeradeel, Fryslân. Op het bedrijf praat hij met de gedeputeerden, ondernemers en andere betrokkenen uit de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.

PROGRAMMA
Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom op woensdag 11 oktober. Locatie: K. van der Bos, Witmonniksweg 1 in Holwerd. Het programma start om 10.00 uur en is om 13.00 uur afgelopen.

Programma in het kort:
10.00 uur opening
10.15 uur presentatie en discussie over grootschalige landbouw (zowel in de akkerbouw als in de melkveehouderij) aan de hand van het project SCHAAK, schaalvergroting in de akkerbouw in de provincie Groningen.
11.00 uur rondrit over de landerijen; integrale gebiedsontwikkeling landbouw, recreatie, natuur in Dongeradeel; Fryslân.
12.00 uur terug op de boerderij, presentatie en spel over kringloopprocessen in de landbouw in Drenthe, vanuit het project Bedreven Bedrijven Drenthe. 13.00 uur afsluiting

De discussie op het bedrijf en de rondrit over de landerijen zijn te volgen via een live beeld- en geluidsverbinding via het internet. Op de boerderij van Van der Bos in Holwerd staat hiervoor een ook groot scherm opgesteld voor diegenen die niet met de kar meekunnen en op deze manier wel de discussie op de kar kunnen meemaken. Voor de pers is een aparte kar beschikbaar om mee te rijden over de landerijen. Op de boerderij vinden de presentaties plaats en is gelegenheid voor discussie onder de genodigden. Aan het eind van het programma is er ruimte voor het houden van interviews met de betrokken ondernemers en belangenbehartigers, de gedeputeerden en de minister.

Overigens zijn de filmbeelden die door onze cameraploeg worden gemaakt voor de live-uitzending, op verzoek ook .af te tappen.. Foto.s zijn een dag later (rechtenvrij) te vinden op de internetsite www.gebiedsgerichtbeleid.nl/pers.

U kunt de .Tour de la campagne. ook live op internet volgen via www.gebiedsgerichtbeleid.nl.

Op de internetsite is ook een video- en foto-impressie van eerdere halteplaatsen van de .Tour de la campagne. (regio west en oost) te vinden.

De tentoonstelling .Vitaal Platteland. is vanaf maandag 9 oktober te zien in het gemeentehuis van de gemeente Dongeradeel, Koningstraat 13, Dokkum.

Kijk voor meer informatie op www.gebiedsgerichtbeleid.nl en www.ilg.nu.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, persvoorlichting, Murco Mijnlieff,
070 378 4515
We stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt: Provincie Fryslân, perstelefoon tel. 058 292 5735, t.b.rienks@fryslan.nl (ook mede namens de andere provincies)