Ingezonden persbericht


Datum: 13 september 2006
Contact: press@theaterworksamsterdam.nl

HUSTLIN' SHAKESPEARE

THEATERWORKS AMSTERDAM PRESENTEERT HUSTLIN' SHAKESPEARE

11-15 OKTOBER 2006 IN NACHTTHEATER SUGAR FACTORY
LIJNBAANSGRACHT 238 . 1017 RC . AMSTERDAM

"Was ever woman in this humour woo'd?"

Hustlin' Shakespeare brengt een aantal favoriete Shakespeare personages bijeen in de Sugar Factory voor plezier, romantiek - en een paar dansnummers. Een "jongen-verovert-meisje, jongen-verliest-meisje, jongen-moet-beste-dansbeentje-voorzetten-om-meisje-terug-te-winnen" medley van Shakespeare scènes en sonnetten die je ertoe verleiden om aan het einde van de avond op de dansvloer te staan!

Met Hustlin' Shakespeare neemt Theaterworks Amsterdam een korte adempauze na een aantal serieuze producties als 'The Crucible', 'What I heard in Iraq' en 'The Moon is Down'. Hustlin' Shakespeare is een mix van klassieke tekst en levendige muziek, ten tonele gebracht op een manier die het maximale haalt uit het unieke karakter van de Sugar Factory - als 'crossover' locatie voor uitvoerende kunsten. Kortom, een memorabele avond vol verleiding en amusement. In alle producties van Theaterworks is 'de boodschap' erg belangrijk - deze keer is de boodschap eenvoudigweg... liefde.

Bezoekers zullen ongetwijfeld een aantal gezichten herkennen van voorgaande Theaterworks producties, bijvoorbeeld diegenen die hebben deelgenomen aan de workshoppresentatie van Hustlin' Shakespeare (destijds "Lovin' Shakespeare") in Theater De Cameleon in 2002. Hustlin' Shakespeare is de eerste in een serie projecten waarin de organisatie veel tijd geïnvesteerd heeft om de juiste talenten aan te trekken, en maakt onderdeel uit van Theaterworks Amsterdam's belofte om Engelstalig theater van professionele kwaliteit te bieden aan interculturele inwoners van en toeristen in Nederland. Voor meer informatie over Hustlin' Shakespeare en andere projecten van Theaterworks: www.theaterworksamsterdam.nl.

Hustlin' Shakespeare gaat 12 oktober 2006 in première in Nachttheater Sugar Factory te Amsterdam.

Cast: Alfred van der Poll (Petruchio), Donna DuCarme (Katherina), Esther Daems (Ann), Joost van Oosterhout (Romeo), Saskia van Engeland (Juliet) en Stuart Idell (Richard).

Script: Donna DuCarme, uit werken van William Shakespeare. Regie: Victoria Pope & Co. Productie: Nienke van der Wal, Marjan Westbroek, Emma Pauw, Karin van der Vaart. Muziek: Pilo Pilkes. Licht: Diederik Schoorl. Uitgevoerd in het Engels.

http://www.theaterworksamsterdam.nl
Hustlin' Shakespeare
Data: 11-12-13 oktober 21.00 uur (première 12 oktober), 14 oktober 20.00 uur, 15 oktober 15.00 uur. Locatie: Nachttheater Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, 1017 RC Amsterdam (vlakbij Leidseplein). Kaarten: E 12,50, vanaf 15 september verkrijgbaar bij de AUB Ticketshop (www.amsterdamsuitburo.nl of 0900-0191) of reserveren via info@sugarfactory.nl.


---

Noot voor de redactie,