Ingezonden persbericht


KINDERBOEKENWEEK IN DIERGAARDE BLIJDORP:
ONTMOET JE FAVORIETE SCHRIJVER TUSSEN DE DIEREN

In het kader van de Kinderboekenweek met het thema 'De Leeuw is Los' kunnen kinderen in Blijdorp hun favoriete kinderboekenschrijvers en - illustratoren ontmoeten tussen de dieren op woensdagmiddag 11 oktober. Zij kunnen hen vanaf 13.30 uur op allerlei plekjes in de Diergaarde tegenkomen. Iedere auteur/illustrator geeft een minivoorstelling. Ze lezen voor, tekenen, zingen, maken muziek of doen een spel. Ze zijn meestal verkleed, bijvoorbeeld als prinses, ridder, zingende olifant, indiaan en dragen een boek. Ze hebben ook allemaal een letter en een cijfer. Op het wedstrijdformulier, dat verkrijgbaar is bij de ingang, kun je de bijbehorende letters en cijfers verzamelen. Als je alle letters hebt ingevuld, krijg je tegen inlevering van het formulier bij de beestenboekenbus een verrassingstasje. Ook maak je kans op een boekenpakket of boek. In de Oewanja Lodge is een aparte voorstelling, 'Alle Dagen Dierendag' door Vivian den Hollander samen met Dagmar Stam. Er zijn drie voorstellingen: om 14 uur, 14.45 en 15.30 uur.

Na afloop, tussen 16.00 en 17.00 uur, verzamelen de auteurs en illustratoren zich in de Rivièrahal waar ze hun boeken zullen signeren. Hier is het ook mogelijkheid om de nieuwste uitgaven te kopen. Er is een gelukkige die een echte Meet & Greet heeft gewonnen met haar favoriete schrijfster Mirjam Mous. Op deze feestelijke dag zal de ontmoeting plaatsvinden. De volgende schrijvers en illustratoren zijn in de Diergaarde 'verstopt': Vivian den Hollander, Dagmar Stam, Tosca Menten, Jenny Bakker, Jeska Verstegen, Marion van de Coolwijk, Mina Janssen, Mirjam Mous, Steven Pont. De schrijversdag is een samenwerking van Unieboek bv met Diergaarde Blijdorp. Zie ook www.diergaardeblijdorp.nl.

Ook op andere dagen in de kinderboekenweek zijn er extra activiteiten in Blijdorp. Door de tuin heen zijn bij diverse dierverblijven verwijzingen naar boekfragmenten te vinden waarin dieren een rol spelen. Een soort literaire route dus. Bij het Oceanium kan een bezoek worden gebracht aan de Zoo-bibliotheek. Voor schoolkinderen is een speciaal lesprogramma opgezet wat kwa boekingen een enorm succes is. Ruim 10.000 leerlingen nemen hieraan deel! De hogere klassen krijgen als kinderboekenweekgeschenk een boekje over babydieren, geschreven door Blijdorp en uitgegeven door Winklerprins. Ook kinderen die in de boekhandel een boek kopen van de desbetreffende uitgeverij krijgen dit kinderboekenweekgeschenkje.


---

Geïnteresseerde pers is van harte welkom.
Graag wel even vantevoren aanmelden via 010 44 31 457, Blijdorp Communicatie. Op de dag zelf melden bij Bezoekerservice, Oceaniumzijde.