Ingezonden persbericht


Opnieuw prestigieus VB100-certificaat voor BitDefender

Ontmoet BitDefender tijdens infosecurity.nl

in de Jaarbeurs Utrecht op 11 en 12 oktober:

Hal 4, stand A018

Boekarest, Roemenië, 10 oktober 2006: BitDefender(TM), de meerdere malen onderscheiden aanbieder van antivirus software en data beveiligingsoplossingen, is nogmaals in de prijzen gevallen met het winnen van de Virus Bulletin 100% certificering voor B-HAVE, de heuristische scantechnologie van het bedrijf. Hoewel Virus Bulletin aanvankelijk meende dat BitDefender had gefaald door een 'schoon' bestand als 'besmet' aan te duiden, kwam het op dit oordeel terug en kende het alsnog de VB100-certificering toe.

Na verder onderzoek door Virus Bulletin, bleek het 'schone' bestand een MultiExploit sample te zijn dat een 'nuker' sample bevatte (een meta-worm, die alle opeenvolgende prestaties uitprobeert tegenover een serie voorgeprogrammeerde doelen).

De malware werd ontdekt door BitDefender, gebruikmakend van heuristisch scannen, dat is gebaseerd op gedrag of patroon ten opzichte van de klassieke virus signatures.

"Dit is een onbetwistbare bevestiging van de waarde van BitDefender's B-HAVE heuristische scantechnologie en een grote oppepper mijn team en mij. Mijn dank gaat uit naar hen en naar het team van Virus Bulletin voor hun steeds ondersteunende en zeer professionele houding," verklaarde BitDefender CTO Bogdan Dumitru.

Virus Bulletin heeft een rectificatie gepubliceerd voor de laatste VB100 test (http://www.virusbtn.com/news/vb_news/2006/10_06.xml). Hiermee is de eerste VB100 certificering voor de recent gelanceerde BitDefender v10 desktop security software een feit.

BitDefender is een solide speler op de markt van internet beveiligingsoplossingen en biedt als één van de weinige fabrikanten tevens sterke oplossingen voor Linux-gebruikers. Wilt u meer weten over BitDefender, aarzel dan niet om langs te komen tijdens infosecurity.nl: Hal 4, stand A018., of neem contact op met Jan Robijns via j.robijns@open2europe.com of +33 616 909 364 (GSM).

Over BitDefender

BitDefender is een Europees marktleider en biedt binnen de antivirus-industrie de snelste en 's werelds meest effectieve lijn aan antivirus en email-beveiligingssoftware. Bovendien heeft BitDefender een standaard gezet bij detectie van actuele dreigingen en eenvoudig te installeren, te gebruiken en te updaten beveiligingssoftware. BitDefender levert beveiligingsoplossingen die beantwoorden aan de beschermingsvereisten van informaticaomgevingen van vandaag en biedt bescherming aan ruim 41 miljoen thuis- en bedrijfsgebruikers in meer dan 100 landen. BitDefender Antivirus is gecertificeerd door al de grote onafhankelijke recensenten in het antivirus 'veld', zoals ICSA Labs, Checkmark en Virus Bulletin en komt altijd als (één van) de best geteste scanners naar voren.

BitDefender, een afdeling van SOFTWIN, heeft haar hoofdkantoor in Boekarest, Roemenië en heeft afdelingen in Duitsland (Tettnang), Spanje (Barcelona) en de VS (Fort Lauderdale, FL.). Website: http://www.bitdefender.com

Perscontact

Jan Robijns

Open2Europe - PR Division

Tel: +33 1 55 02 14 69

mobile: +33 6 16 90 93 64

j.robijns@open2europe.com