Gemeente Leiden

Presentatie verslag 'Wateronderzoek in de wijk'

Woensdag 11 oktober a.s. wordt om 9.30 uur een rapport van 'Wateronderzoek in de wijk' gepresenteerd. Het wateronderzoek is één van de onderdelen uit het schooljaarprogramma van de afdeling Natuur- en milieueducatie van de gemeente Leiden. De presentatie vindt plaats aan de Lorentzkade, hoek Burgravenlaan, één van de onderzochte locaties. Groep 8 van de Josephschool, die op deze locatie het onderzoek uitvoerde, zal het eerste exemplaar van het rapport aanbieden aan wethouder John Steegh van Verkeer en Milieu.

De kinderen van de Josephschool troffen 26 verschillende soorten dieren en 10 soorten water- en oeverplanten aan op de onderzochte locatie. De kinderen zullen de wethouder laten zien hoe ze te werk gingen bij hun onderzoek. Voor het project 'Wateronderzoek in de wijk' hadden vijftien groepen zich aangemeld. Het onderzoek levert veel informatie op over de waterkwaliteit in Leiden. Hoe meer verschillende soorten planten en dieren worden aangetroffen, hoe beter de kwaliteit van het water is. Om de verschillende keverlaven en bloedzuigers beter uit elkaar te houden, is een tabel voor waterdieren ontwikkeld. Bij een volgend onderzoek kunnen de kinderen zo eenvoudiger de namen van deze waterdieren opzoeken.

Het project 'Wateronderzoek in de wijk' sluit tevens aan bij het voornemen van de gemeente om een integraal Waterplan te ontwikkelen, waarin de waterkwaliteit, waterberging en de beleving van water aan de orde komt.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Nadere informatie:
Geeske Voerman, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 77 65


---- --