LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 11 oktober 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok en Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.


---

Balance Matters - Kinderen moeten gezonder eten en meer bewegen. In de uitzending wordt een boek gepresenteerd om ouders een handje op weg te helpen.

Forever - Te gast is filmmaakster Heddy Honigmann, wiens documentaire 'Forever' vanaf 12 oktober te zien is in filmtheaters. 'Forever' laat de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van de bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise zien, door de ogen van mensen van vlees en bloed.

Amnesty International - Ook te gast is Eduard Nazarski. Sinds dit jaar is Nazarski directeur van Amnesty International Nederland. Wat beweegt hem, waar maakt hij zich vandaag de dag druk om, wat is er boeiend aan zijn werk? Na een persoonlijk gesprek praten Dieuwertje en Francisco met Eduard Nazarski en GroenLinks Tweede Kamer-lid Farah Karimi over mensenrechten.

Vaste onderdelen

Buitenlandse correspondenten - De Amerikaanse journalist Douglas Heingartner komt afwisselend met enkele collega's (onder andere uit Duitsland en Zwitserland) praten over LLiNKe thema's in de actualiteit. Zo horen we wat we in Nederland kunnen leren van Al Gore's film 'An Inconvenient Truth'. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd hoe er vanuit de verschillende landen naar Nederland wordt gekeken.

Teun van de Keuken - De chef culinaire zaken van Desmet Live doet een Genetische Manipulatie-quiz met de presentatoren en bespreekt de hausse in ekosupers.

Live- muziek - Singer/songwriter Lucky Fonz III verzorgt deze uitzending de muziek. Lucky Fonz III vond zijn missie al vroeg in de platenkast van zijn ouders; op zijn achtste was hij fan van Johnny Cash en Bob Dylan. Dit jaar heeft Lucky in eigen beheer het album "Lucky Fonz III" uitgebracht.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK