Pharming Group N.V

Novathera En Pharming Rapporteren Vooruitgang Met Nieuwe Bioactieve Materialen En Productontwikkeling

Cambridge, UK en Leiden, 11 oktober 2006. NovaThera Limited ("NovaThera") and biotechnologie-bedrijf Pharming Group NV ("Pharming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maken vandaag bekend dat de eerste studies voor de ontwikkeling van nieuwe generatie bioactieve materialen met succes zijn afgerond. Deze materialen zijn tot stand gekomen door de technologie van beide bedrijven te combineren - TheraGlass(TM) (niet-keramisch glas) en recombinant humane eiwitten. De nieuwe eigenschappen van zulke materialen kunnen resulteren in nieuwe octrooien met commerciele toepassing.

Met TheraGlass-rH(TM) (TheraGlass(TM) met recombinant humane eiwitten) heeft transgene technologie een nieuwe toepassing gekregen als medische hulpmiddel- en materialentechnologie. Met de nieuwe materialen kunnen therapeutische eiwitten op een specifieke plaats in het lichaam worden afgeleverd en kunnen hulpmiddelen als stents en catheters worden ontwikkeld.

In eerste instantie wordt gekeken naar stents die recombinant humane eiwitten kunnen afgeven, zoals collageen, fibrinogeen, lactoferrine and C1 remmer. "De eerste transgene eiwitproducten zijn nu midden in het proces van regulatoire goedkeuring," zei Dr. Francis Pinto, CEO van Pharming. "Nieuwe bioactieve materialen maken het mogelijk een nieuwe generatie van medische hulpmiddelen te ontwikkelen."

"NovaThera is blij met de vooruitgang die is geboekt met de ontwikkeling van deze veelbelovende nieuwe bioactieve materialen," zei Dr. Gareth Roberts, CEO van NovaThera. "We zien er naar uit om hun mogelijkheden ten aanzien van medische hulpmiddelen te onderzoeken."

NovaThera Ltd
NovaThera Ltd is een spin-off bedrijf van Imperial College in Londen, UK. NovaThera is gespecialiseerd in nieuwe toepassingen van biomaterialen en stamcelbiologie om zodoende nieuwe therapeutische oplossingen te kunnen bieden op het gebied van wondgenezing, botgroei en herstel, en longweefselherstel. Meer informatie is verkrijgbaar op de NovaThera website: http://www.novathera.com.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor de behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
NovaThera Ltd, T: +44 (0)1223 493483, Dr. Gareth Roberts, CEO, g.roberts@novathera.com or Dr. Rob Daniels, CCO, r.daniels@novathera.com Pharming Group NV (US), Samir Singh, T: +1 908 720 6224 or +1 800 333 1476