Arcadis NV

PERSBERICHT
ARCADIS NV

Arnhem, 11 oktober 2006

ARCADIS ASSISTEERT CORUS BIJ AANPASSING BELGISCHE PRODUCTIE

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat een opdracht is verworven van Corus Aluminium in de Belgische plaats Duffel. Het project heeft een looptijd van 2,5 jaar en vertegenwoordigt voor ARCADIS een waarde van E 2 miljoen. Aleris Groep, waarvan Corus Aluminium sinds 01/08/06 deel uitmaakt, is één van de multinationale klanten van ARCADIS waarvoor de onderneming in meerdere landen projecten uitvoert.

Op de locatie in Duffel produceert Corus aluminium halffabrikaten (wals- en extrusie-producten). Deze materialen worden onder andere toegepast in de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, hydraulica en pneumatica. Voor deze producten is Corus Aluminium een internationale marktleider. Om zijn positie verder te versterken worden belangrijke investeringen uitgevoerd (meer dan E 30 miljoen). Hiertoe zal een deel van het machinepark worden verplaatst en zullen nieuwe machines worden toegevoegd. ARCADIS verzorgt ten behoeve van Corus Aluminium de coördinatie van het project en het masterplan, het bouwkundige ingenieurswerk, de coördinatie van het installatiewerk en het bouwplaatsmanagement.

Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS over deze opdracht: "Deze opdracht is verworven door een combinatie van goede klantcontacten op internationaal niveau en een sterke lokale aanwezigheid in België. Steeds vaker vormt deze combinatie van eigenschappen de doorslag bij het verkrijgen van opdrachten voor multinationale ondernemingen."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan E 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joost Slooten, ARCADIS NV tel: 026-3778286, e-mail: j.slooten@arcadis.nl

Nieuwe Stationsstraat 10
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis-global.com


---- --