Newconomy

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2

Schiedam, 11 oktober 2006

RT Company tekent intentieverklaring voor overname Vivenda Succesvolle invulling van de lange termijn multimedia en ICT-strategie


· Vivenda is marktleider in media voor onroerendgoedsector
· Vivenda zal direct bijdragen aan de winst per aandeel RT Company
· Cees van Versendaal beoogd CEO

RT Company NV maakt bekend dat zij een intentieverklaring heeft getekend met Vivenda, gevestigd te Hilversum. Vivenda is een uitgeverij en multimedia bedrijf, dat zich richt op de onroerendgoedsector. De partijen zullen de komende weken exclusief overleg met elkaar voeren over de volledige overname van Vivenda door RT Company NV.

G. Tóth, CEO RT Company: "Vandaag hebben we een prachtige transactie aangekondigd. Met deze transactie geven we een vergaande invulling aan onze lange termijn strategie, het verder uitbouwen van onze positie op het gebied van multimedia en ICT. Voor mij is dit een natuurlijk moment om afscheid te nemen van RT Company met de wetenschap dat RT Company goed gepositioneerd is voor de toekomst."

Strategische kernpunten
De overname van Vivenda past in het eerder gepubliceerde beleidsvoornemen om belangen te verkrijgen in ICT- en mediagerelateerde ondernemingen. RT Company zet hiermee een belangrijke stap in de uitvoering van haar lange termijn strategie. Met de beoogde overname van Vivenda is de door de heer Tóth ingezette groei en strategische richting van RT Company geslaagd.

Aansluiting bij RT Company biedt Vivenda de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten versneld te introduceren. Met de vergrote slagkracht en schaalgrootte is de onderneming beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. Daarnaast sluiten de participaties van RT Company goed aan bij de visie van Vivenda, wat mogelijkheden tot kruisbestuiving biedt.

Transactie en financiering
Het restant van de converteerbare lening (9 miljoen euro) maakt deel uit van de transactie welke in 18 miljoen aandelen zal worden geconverteerd. Daarmee zal het aantal uitstaande aandelen na verwerving van Vivenda komen op 35.239.939. De 18 miljoen geconverteerde aandelen zijn onderhavig aan de volgende lock-up regeling: op 75% van de aandelen rust een lock-up periode van 6 maanden, op 50% van de aandelen rust een lock-up periode van 12 maanden en op 25% van de aandelen rust een lock-up periode van 18 maanden. Daarnaast wordt door de oprichters van Vivenda een lening van circa EUR 4,4 miljoen verstrekt.

Vivenda heeft een structureel positieve kasstroom en verwacht in 2006 een EBITDA van circa EUR 2 miljoen te realiseren. Naar verwachting zal Vivenda direct bijdragen aan de winst per aandeel van RT Company.
Pagina 1 van 2Pagina 1 van 2 ompany.nl Page 1 of 2 www.rtc

Na afronding van de due diligence zal de overname zo spoedig mogelijk ter goedkeuring aan de aandeelhouders van RT Company worden voorgelegd. De closing van de transactie wordt binnen drie maanden verwacht.

Organisatie en medewerkers
De heer Tóth zal, na realisatie van de volledige overname, zijn functie als CEO van RT Company NV neerleggen. De huidige directeur van Factotum Media, onderdeel van Vivenda, de heer Cees van Versendaal zal worden voorgedragen als CEO van RT Company NV. De heer van Versendaal is sinds 2001 algemeen directeur van Factotum Media. In deze functie heeft hij leiding gegeven aan de herstructurering van Factotum Media van een productie naar een software en service georiënteerd bedrijf. Voor Factotum was de heer van Versendaal werkzaam bij Audax en Philips.

De heer Budel zal na afronding van deze transactie zijn functie als president commissaris van de vennootschap neerleggen. Aan de aandeelhoudersvergadering zullen twee commissarissen voor benoeming worden voorgedragen.

Over Vivenda
Vivenda is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimedia bedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief.
De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatie producten voor de onroerendgoedsector verder uit te bouwen. De activiteiten van Vivenda omvatten onder meer Vivenda Magazine, regionale magazines, de Mediamanager (professionele marketing software voor object- en bedrijfspresentaties), websites, advertentieafhandeling naar alle Nederlandse kranten en magazines en Point of Informations. Bij de diverse ondernemingen binnen Vivenda werken ongeveer 45 medewerkers.

Over RT Company NV
Het beleid van de vennootschap is gericht op het houden c.q. uitbreiden van de bestaande veertien participaties in niet-beursgenoteerde ondernemingen. Ook zal het bedrijf zelfstandige ICT-gerelateerde activiteiten ontplooien. De participaties van RT Company NV, waaronder Dialogue Company, DigiNotar Holding, OOiP Syndication, Meyer Monitor en Reddion, worden alle gehouden via de 100% dochter onderneming Newconomy Ventures BV.

Einde persbericht

RT Company N.V.


Newconomy