Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 245 JA
Datum: 10 oktober 2006

Werkgelegenheidsproject Compucor lost computerproblemen op bij particulieren aan huis

Met het project Compucor worden 10-15 werkzoekenden die de zorg voor hun gezin willen combineren met betaald werk, in staat gesteld om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan in de ict-branche. Het project draait al met succes in Groningen en Drenthe en gaat nu ook in Fryslân van start. Het werkgelegenheidsproject werd bedacht en ontwikkeld door het Provinciaal Centrum van Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) Groningen. Om instroom voor Friese deelneemsters en deelnemers te vergemakkelijken, is samenwerking aangegaan met onder meer ROC Friesland College en de Stichting Partoer. Provincie Fryslân ondersteunt het Friese deelproject met E9.220 op basis van het budget Sociaal Economisch Beleid onderdeel arbeidsmarkt.

Projectleider Maud Diemer verwacht dat vooral onder ouderen en op het platteland behoefte is aan deze service, die zich ook richt op avonduren en weekeinden, wanneer winkels en helpdesks niet meer te bereiken zijn. Er wordt gestreefd naar een goede regionale dekking van Compucor-ondernemers in Fryslân.

De deelneemsters en deelnemers worden geschoold in systeembeheer, krijgen marketinglessen en hen worden ondernemersvaardigheden bijgebracht om zelfstandig ondernemer in de ict te kunnen worden. De ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor de planning van hun werkzaamheden en de werving van mogelijke klanten, maar met de franchiseconstructie staan ze er niet alleen voor. Het bedrijfsbureau Compucor zorgt onder meer voor de nota's aan klanten, PR in een breder netwerk en de bereikbaarheid van de ondernemingen. De binnengekomen hulpvragen worden door het bedrijfsbureau uitgezet bij de aangesloten ondernemers. Hiervoor zijn onder meer samenwerkingsverbanden aangegaan met ict-bedrijven in Noord-Nederland. Maar juist ook particulieren kunnen met hun computerproblemen bij Compucor terecht. Eenvoudige kwesties worden via de telefoon afgehandeld; als het moeilijk wordt, wordt hulp aan huis geboden, ook buiten kantooruren.

In Fryslân is instroom mogelijk voor 10-15 deelneemsters en deelnemers met minimaal MBO+ werk- en denkniveau. Het project richt zich op ambitieuze taakcombineerders die voor tenminste 24 uur werkzaam willen zijn in hun eigen bedrijf. Dit zijn meestal vrouwen, maar ook mannen met zorgtaken zijn welkom in het project. Meer informatie is te vinden op www.compucor.nl


---- --