Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 242 JAB
Datum: 11 oktober 2006

Definitief ontwerp rondweg Woudsend gereed

Gedeputeerde Staten hebben het definitief ontwerp van de N928 Rondweg Woudsend (2e fase) goedgekeurd. Daarnaast stellen zij aan Provinciale Staten voor om een bedrag van ruim 8,3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verdere voorbereiding en uitvoering van het project. De 1e fase van dit project - de aanleg van een bouwweg - is al gereed. Het in aanbouw zijnde aquaduct in de Ee maakt onderdeel uit van de rondweg Woudsend, maar vormt een zelfstandig project.

De aanleg van de rondweg om Woudsend met daarin het aquaduct biedt een verbetering van de bereikbaarheid en ontsluiting van/in de zuidwesthoek van Fryslân. Verder wordt de kern Woudsend van het doorgaande verkeer ontlast. Dit betekent een aanmerkelijke verbetering van de verkeersveiligheid en -leefbaarheid. Met de realisering van de rondweg en het aquaduct zal de sinds jaar en dag bestaande bottle-neck Woudsend tot het verleden behoren.

De 1e fase betrof de aanleg van de zogenaamde bouwweg. Deze had primair de bereikbaarheid en ontsluiting van de bouwlocatie en werkterreinen van het aquaduct tot doel. Door de bouwweg op het tracé van de rondweg aan te leggen, vormt deze tevens de fundering van de nieuwe rondweg. De 2e fase van de rondweg Woudsend omvat naast deze ombouw van de bouwweg tot definitieve verkeersweg, tevens het realiseren van een oostelijke aansluiting van de rondweg op de N354 Sneek-Spannenburg (inclusief een nieuwe brug over de Wellesloot en een ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein De Welle) en het maken van een westelijke aansluiting met een rotonde op de provinciale weg naar Balk. De werkzaamheden starten medio 2007 en zullen waarschijnlijk eind 2008 opgeleverd worden.


---- --