Gemeente Wijk bij Duurstede

Interactieve aanpak wijkplannen

Start in Langbroek

Op woensdag 11 oktober a.s. wordt vanaf 19.45 uur in dorpshuis De Toekomst, Marijkelaan, Langbroek een startavond georganiseerd in het kader van een te maken Wijkplan voor Langbroek. De avond duurt ongeveer tot 22.00 uur. Iedereen uit Langbroek, van jong tot oud, is van harte welkom!

Belangstelling
Langbroek staat momenteel volop in de belangstelling van de gemeente. Met hulp van Langbroekse bewoners zoekt de gemeente naar een geschikte locatie voor een woonzorgcomplex en er wordt samen gewerkt aan een Ruimtelijke Structuurvisie voor Langbroek. In samenhang hiermee wordt nu ook een wijkplan voor Langbroek opgesteld. Afgelopen week zijn de inwoners van Langbroek persoonlijk uitgenodigd voor de startbijeenkomst.

Wijkplan
Het opzetten van het wijkplan wordt op een interactieve manier opgepakt. Als aanzet zijn onlangs 40 willekeurig gekozen personen uit Langbroek geïnterviewd over verbeterpunten in Langbroek. De resultaten van deze interviews worden gepresenteerd op 11 oktober. Aanwezigen kunnen dan ook ontbrekende punten toevoegen. Daarna worden in groepjes per thema de belangrijkste verbeterpunten benoemd. Zo willen we samen de basis leggen voor het Wijkplan Langbroek. In dit wijkplan komen verschillende beleidsvelden bij elkaar, te weten Integrale Veiligheid, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wijkgericht Werken. Als vervolg hierop worden verschillende werkgroepen samengesteld die aan de slag gaan om de verbeterpunten uit te werken tot een plan van aanpak.

Interactief
Langbroek is de eerste wijk binnen de gemeente waar op deze nieuwe interactieve wijze te werk wordt gegaan. De andere wijken volgen.

Vragen?
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze consulent Wijkgericht Werken, Edwin van Dorp. Hij is bereikbaar via tel. 595 595 of e-mail evdorp@wijkbijduurstede.nl.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB