Ingezonden persbericht


Rabobank en Marktplaats.nl bereiken sponsored content overeenkomst

Marktplaats professionaliseert online advertentiekanaal

Emmeloord, 11 oktober 2006 - Rabobank en Marktplaats.nl hebben een overeenkomst bereikt op het gebied van sponsored content. Vanaf vandaag gaat de Rabobank Marktplaats-gebruikers van advies voorzien in de groep 'Woningen te Koop' via gesponsorde pagina's. Op deze pagina's worden gebruikers van relevante informatie voorzien ten aanzien van het (ver)kopen van een huis. Zo benoemt de Rabobank de bijkomende kosten waar kopers rekening mee moeten houden bij de aanschaf van een huis en geeft de bank tips over hoe je huis te verkopen. Ook is er meer informatie te vinden over het afsluiten van een hypotheek.

"Marktplaats heeft een bereik van 64% ", vertelt Willem Oudijk, manager Marktbewerking Hypotheken Rabobank. Dit in combinatie met het koopgerichte publiek dat zich op deze site bevindt, maakt Marktplaats.nl tot een interessant advertentiekanaal."

"De afgelopen maanden hebben we grote stappen gemaakt in het professionaliseren van ons online advertentiekanaal", vertelt Kiliaan Toorenaar, commercieel directeur Marktplaats.nl. "In de afgelopen zes maanden hebben we onze tariefkaart herzien, er is gekozen voor het DART bannermanagement-systeem én ons salesteam is verdrievoudigd."

Eerder dit jaar bereikte Nuon als eerste een overeenkomst met Marktplaats over een permanente positie op de site in de groep 'bouw en tuin'.

Kijk hier voor meer informatie over de door Rabobank gesponsorde pagina's.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 105.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

Multiscope Visiscan, augustus 2006

###