Ingezonden persbericht


Motiv breidt Motiv Telewerken uit met Mobility Package

IJsselstein, 11 oktober 2006 - IT-dienstverlener en security-specialist Motiv heeft zijn telewerkenportfolio uitgebreid met een mobility-pakket. Op basis van deze oplossing kunnen bedrijven hun medewerkers extra flexibiliteit bieden bij hun dagelijkse werkzaamheden. Met Motiv Telewerken hebben medewerkers overal waar een pc en een internetaansluiting is, veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk. Het mobility-pakket breidt dit uit naar de mobiele telefoon en PDA.

Met het mobility-pakket speelt Motiv in op een trend volgens welke werknemers steeds minder gebonden moeten zijn aan een vaste werkplek op kantoor. De oplossing biedt maximale flexibiliteit en bereikbaarheid in combinatie met optimale beveiliging. Medewerkers kunnen vanaf iedere locatie toegang krijgen tot hun agenda, e-mail en bedrijfsinformatiesystemen. Motiv besteedt daarbij extra aandacht aan de beveiliging. Alle informatie wordt volledig versleuteld getransporteerd. Verder staan ook gebruiksgemak en eenvoudig beheer hoog op de agenda. Het pakket is te gebruiken in combinatie met verschillende Nokia-telefoons, Palm-handhelds en PocketPC.

Het mobility-pakket van Motiv is gebaseerd op de Nokia IntelliSync Mobility-suite. Deze biedt maximale functionaliteit voor werkzaamheden onderweg of op locatie bij de klant.


* Wireless e-mail en PIM-synchronisatie - Secure Push e-mail op het mobiele device leidt direct tot hogere productiviteit èn een hoge tevredenheid van medewerkers. Naast e-mail wordt ook de persoonlijk agenda volledig draadloos gesynchroniseerd via WiFi, GPRS of UMTS. Wireless e-mail is leverbaar voor Microsoft Exchange, Outlook, IBM Lotus Notes en Novell GroupWise.


* Wireless Device-management - de mobiele telefoon bevat steeds meer software. Om die reden is het voor de ICT-afdeling van belang dat die software op de juiste wijze is te beheren. Daarbij is het essentieel dat de ICT-afdeling direct kan ingrijpen na diefstal of verlies van een apparaat. Het mobility-pakket voorziet in volledig device-management voor een groot aantal Nokia-telefoons. Dit maakt echte mobiliteit ook haalbaar voor grotere omgevingen/aantallen.


* Wireless File- en datasynchronisatie - zowel documenten als gegevens uit applicaties zijn volledig draadloos te synchroniseren met de mobiele device. Dit kan zowel voor losse documenten als voor data uit CRM-, ERP- of webapplicaties. CRM-integratie is onder andere leverbaar voor Oracle, Microsoft, Salesforce, SAP en Siebel.

De beveiliging van alle data is gewaarborgd door een aantal maatregelen.
* Datatransport van intern bedrijfsnetwerk naar elk mobiel device is volledig versleuteld - alle mobiele devices zijn standaard uitgerust met een VPN-client.
* Door centraal device-management is alle software, inclusief beveiligingsupdates, volledig centraal te distribueren naar alle mobiele apparatuur.
* Bij diefstal of verlies van het device kan deze op afstand onbruikbaar worden gemaakt - alle (versleutelde) data wordt op dat moment verwijderd van het device.
* Optioneel is sterke authenticatie voor remote access toe te passen.
* Optioneel is ook virusbescherming en extra dataencryptie toe te passen op bepaalde type devices.

Motiv plaatst de oplossing bij een klant meestal in het DMZ-netwerk van de firewall. De oplossing is daarmee volledig operatoronafhankelijk (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Blackberry). Vanuit de centrale omgeving wordt via internet direct een beveiligde verbinding gelegd met de mobiele devices. Dit kan via WiFi, GPRS en UMTS.

# # #

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als leverancier van complete ICT security-oplossingen voor databases, webservices en netwerken, en richt zich op middelgrote en grote bedrijven in de Benelux. Motiv biedt brede dienstverlening aan bedrijven die hun databeveiliging naar een hoger plan willen brengen. De dienstverlening varieert van totaaloplossingen op het gebied van veilig telewerken tot volledige managed services, waarbij Motiv het totale beveiligingsbeheer van een klant overneemt. Motiv zet zijn kennis van beveiliging ook in op het gebied van applicatieontwikkeling, waarbij het secure (web)applicaties ontwikkelt op het .NET-platform. Het bedrijf werkt nauw samen met marktleiders op het gebied van IT-beveiliging, waaronder Check Point, Nokia, Juniper, Trend Micro, RSA Security en Websense.