Gemeente Zoetermeer

College Zoetermeer geeft extra steun aan minima

Het Zoetermeerse College neemt maatregelen om mensen met een minimum inkomen extra steun te geven. Alle minima van 65 jaar en ouder krijgen jaarlijks een ouderentoeslag van 300,- euro. Gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en schoolgaande kinderen krijgen elk jaar een vergoeding voor indirecte schoolkosten (zoals een schooltas, verplichte gymkleding en een schoolreisje): voor een kind op de basisschool 50,- euro en voor een middelbare scholier tot 18 jaar 150,- euro.

De maatregelen volgen na een evaluatie waarin is bekeken hoeveel mensen gebruikmaken van huidige Zoetermeerse minimaregelingen en welke effecten deze hebben. Ook is onderzocht of de ZoetermeerPas voldoet waarmee men gratis of tegen een gereduceerd tarief kan deelnemen aan circa 140 maatschappelijke, culturele en sportieve activiteiten.

De ZoetermeerPas bestaat al elf jaar en wordt op dit moment door 6900 mensen gebruikt. Bijna alle gebruikers zijn erg tevreden over de pas, maar een groot aantal geeft aan graag een ruimer kortingsaanbod te wensen. Opvallend is echter dat een groot aantal pasbezitters daarbij voorzieningen noemt die al zijn opgenomen in de regeling voor de ZoetermeerPas vertelt wethouder Edo Haan. Het college zorgt dan ook voor nog betere voorlichting aan pashouders op dit vlak.