Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe bintec R series van Funkwerk Entreprise Communications verbetert datadoorvoersnelheid met 300 procent

Verbeterde encryptie en datadoorvoer zorgen voor veilige spraak- en datatransmissie

Amsterdam, 11 oktober 2006 --- Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC), onderdeel van Funkwerk AG, biedt met het nieuwe ontwerp van de bintec R serie routers niet alleen een verbeterde encryptie, maar verbetert tegelijkertijd ook de datadoorvoersnelheid. Bintec R1200(w), bintec R3000(w), bintec R4100 en bintec R4300 bieden dubbel of driedubbel de encryptie performance dan de eerdere modellen van de X en VPN series. Bovendien bieden de modellen een doorvoersnelheid van bijna 90 Mbps met behulp van 3DES of AES. De FEC hardware acceleratie is zonder licentie beschikbaar en kan via installatie geactiveerd worden.

Veiligheid dankzij Crypto hardware

Veilige spraak en data transmissie correleert met encryptie capaciteit: des te krachtiger de encryptie des te beter de veiligheid - maar mogelijk ten koste van de doorvoersnelheid. De R series bereiken met IPSec hardware acceleratie van FEC een doorvoersnelheid van bijna 90 Mbps. Speciale Crypto hardware zorgt voor de encryptie en decryptie van de overgedragen data. Encryptie algorithmen, zoals 3DES of AES met 128 of 256 bits verzekeren een verbetering in de datadoorvoer. Bovendien ondersteunen de routers hardware encryptie voor RC4 en dus ook voor PTTP (Point-to-Point Tunneling Protocol), die Microsoft in haar systemen gebruikt.

De R1200 en bintec R3000 high-speed routers kosten respectievelijk 449 euro en 499 euro, met de optionele WLAN functie kosten de routers respectievelijk 549 euro en 599 euro. De flexibele en gemakkelijk uitbreidbare bintec R4100 high-end router en de bintec R4300 voor Wide Area Networks kosten ieder 1099 euro, exclusief BTW.

Meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications en (hoge resolutie) beeldmateriaal staat op www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications

Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen artem (wireless LAN), bintec (routers, VoIP) en elmeg (telefonie, VoIP) en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.

Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 400 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen.

Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Peter Keijzer

020 421 0565

peter@l-dj.nl