Politie Groningen

Woensdag 11 oktober 2006

Provincie Groningen, 11-10-2006

Groningen: aanhoudingen na vernieling bushokje

De politie heeft dinsdagnacht drie 15-jarige jongens uit Groningen aangehouden. Het drietal had aan de Munnekeholm een bushokje vernield. Een getuigen had gezien dat de jongens vervolgens in een taxibusje waren gestapt. De politie kon achterhalen waar het drietal was uitgestapt. Op de Zuiderweg konden de jongens worden aangehouden. Na verhoor zijn de jongeren overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

In een kelder van een flat aan het Linnaeusplein in Groningen is dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof 625 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagochtend fietsers op de Pleiadenlaan in Groningen gecontroleerd op het rijden door rood licht. Van de ongeveer 100 fietsers reden er 23 door rood licht. Deze fietsers hebben een bekeuring gekregen. De controle vond plaats in het kader van de landelijke campagne Rij met je hart.

Ook op de Hereweg en de Bornholmstraat in Groningen is het verkeer gecontroleerd. Hier reden 16 (brom)fietsers door rood licht, stonden 11 autos onjuist geparkeerd, droegen 2 automobilisten geen gordel en was één automobilist tijdens het rijden aan het telefoneren.

Aan de Helperzoom in Groningen is gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Van de ongeveer 90 automobilisten, droegen 15 personen geen autogordel. Daarnaast zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen.

Groningen: radardetector in beslag genomen

De politie heeft dinsdagochtend op de Noordzeeweg in Groningen een auto in beslag genomen. Tijdens een lasercontrole bleek een passerende auto het signaal van de laser te verstoren. De 19-jarige automobilist uit Appingedam werd staande gehouden. Bij controle bleek onder de auto een radardetector en lasershield gemonteerd te zijn. Hierop is de auto in beslag genomen. Nadat onder toeziend oog van de politie de apparatuur is verwijderd en afgegeven, mocht de eigenaar de auto weer meenemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: vrouw onwel

Op de A7 nabij Marum raakte dinsdagochtend een 39-jarige vrouw uit Hilversum gewond. De vrouw werd tijdens het rijden onwel en botste met haar auto tegen de vangrail. Door het ongeval liep de vrouw letsel aan borst en nek op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest zwaar beschadigd worden weggesleept. De brandweer van Marum heeft de weg schoon gespoten van olieresten. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: bromfiets controle

Op de Beertsterweg heeft de politie dinsdagochtend een controle gehouden op bromfietsen. Er werden 29 brommers staande gehouden en gecontroleerd. Aan 17 bestuurders werd een boete opgelegd voor technische gebreken, het rijden door rood licht of het niet hebben van een bromfietsrijbewijs/-certificaat.

Marum: kind onder bus

Op de Wendsteinweg botste dinsdagmiddag een 10-jarige jongetje uit Marum met zijn fiets tegen een autobus. Het jongetje begon plotseling te slingeren waardoor hij tegen de net passerende bus, bestuurd door een 56-jarige man uit Drachten, aankwam. Het jongetje kwam ten val en werd ter plaatse behandeld voor schouder en nekklachten door ambulancepersoneel. De knul mocht daarna naar huis.

Siddeburen: frontale aanrijding

Op de Oudeweg bij Siddeburen botste dinsdagavond een 23-jarige man uit Nieuwolda met zijn auto tegen de auto van een 65-jarige inwoner van Wagenborgen. De Nieuwolder raakte vermoedelijk door te zachte banden in een bocht van de weg uit koers. Zijn auto gleed weg en botste frontaal tegen de tegemoetkomende auto. Beide bestuurders raakten door de aanrijding gewond en moesten naar een ziekenhuis worden gebracht. De autos werden weggesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: aangehouden na ruzie

Op de Zwet in Delfzijl heeft de politie dinsdagnacht een 22-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man had op straat ruzie gekregen met enkele andere mannen. Hierbij bedreigde hij hen met een mes. Bij de aanhouding bleek het mes niet meer aanwezig. De verdachte bleef zich recalcitrant gedragen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Veendam: verdachte van brand opgepakt

Dinsdagnacht heeft de politie op de Skagerrak in Veendam een 17-jarig meisje uit Veendam aangehouden. Zij bleek samen met een andere verdachte enkele kliko containers in brand te hebben gestoken. De tweede verdachte wist aan de politie te ontkomen. Zijn naam is inmiddels bekend. Het meisje werd voor de nacht ingesloten in een politiebureau.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Olgerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 389, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1398, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwersoog, Marneweg: aantal geregistreerde voertuigen: 210, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 126, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zevenhuizen, Oudestreek: aantal geregistreerde voertuigen: 678, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.