Gemeente Doesburg


Restauratie Arsenaal Mariëngrave

Start restauratie Arsenaal Mariëngrave

Op 12 juni jongstleden werd door de Gemeente Doesburg de bouwvergunning verleend aan "Arsenaal Mariëngrave Monumenten BV", voor de restauratie van het 15de eeuwse Rijksmonument "Arsenaal Mariëngrave" aan de Kloosterstraat 15 te Doesburg. In juli werd al met de eerste voorbereidende werkzaamheden begonnen. Met de bouw zelf is maandag 28 augustus 2006 gestart.

Eerst is begonnen met egalisering van het terrein om bouwketen te plaatsen. Daarnaast is het gebouw in de steigers gezet. Uit onderzoek is gebleken dat in en op het gebouw asbesthoudend materiaal aanwezig is. Dit zal door een specialistisch bedrijf worden verwijderd, met inachtneming van alle wettelijke voorschriften.

"Arsenaal Mariëngrave Monumenten BV" heeft een website opgezet met achtergrondinformatie over betrokken partijen. Daarnaast wordt op de website bijgehouden welke werkzaamheden wanneer zullen worden uitgevoerd. Op de website is ook op verzoek een brochure beschikbaar met informatie over dit project. Het internetadres luidt: http://www.mariengrave.nl.

Geprobeerd wordt om tijdens de restauratie de overlast voor direct omwonenden tot een minimum te beperken. De aanvoer van bouwmaterialen zal, voor zover de omstandigheden dat toelaten, vanaf de openbare parkeerplaats aan de oostzijde van het Arsenaal plaatsvinden. Er kan geluidsoverlast ontstaan als gevolg van timmerwerkzaamheden, boringen, aan-en afvoer, vrachtwagens. Mochten omwonenden menen dat er sprake is van bovenmatige en onredelijke overlast, dan kan contact worden opgenomen met de Gemeente Doesburg.


----------