Politieberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 11-10-2006

Vermoedelijke inbreker valt agent aan

HOUTEN Een politieagent die in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 oktober op Het Spoor twee inbrekers op heterdaad betrapt, heeft ter verdediging zijn dienstwapen moeten trekken.

Vanwege een aantal inbraken in bedrijven en woningen de laatste tijd in de omgeving van Het Spoor, surveilleert de politie geregeld in burger. Die nacht leverde dat een betrapping op heterdaad op.

De agent zag omstreeks 01.50 uur twee verdachte mannen bij het raam van een bedrijfspand. Toen hij hen wilde aanhouden, kwam een van de twee met een hamer op hem af en sloeg richting de agent. Die voelde zich zo ernstig bedreigd, dat hij zich genoodzaakt zag zijn dienstwapen te trekken. Vervolgens stapten beide mannen op een scooter en wisten te ontkomen. Gewaarschuwde collegas hebben de omgeving afgezocht maar de mannen werden niet meer aangetroffen.

Omstreeks 03.30 uur zagen agenten op de fiets mogelijk dezelfde scooter weer rijden op het Onderdoor, deze keer met één opzittende. Toen de bestuurder de politie in de gaten kreeg, gaf hij vol gas en reed op de agenten in. Die konden zich ternauwernood redden. De scooterrijder verdween met hoge snelheid via het Wernaarseind richting De Molen. In de Erven verloren de agenten hem uit het oog.

De politie verzoekt eventuele getuigen van een van deze incidenten contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom: 0900 8844.

Alcomobilist

HOUTEN Op de Panhoven in woensdagmorgen 11 oktober een 42-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten zagen de man omstreeks 02.15 uur rijden en controleerden of hij onder invloed achter het stuur zat. Na de blaastest hielden agenten de man aan en moest hij ademanalyse op het politiebureau afleggen. De uitslag was 445 ug/l. De Utrechter kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op de Rijksweg A27, ter hoogte van De Knoest, heeft de politie dinsdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 75 voertuigen gecontroleerd en werden 36 bekeuringen uitgeschreven.

De politie controleerde de technische staat van taxis vrachtwagens en personenautos, weggedrag, maar ook het papierwerk. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven aan personen die geen autogordel droegen (11) of geen kentekenbewijs voor de auto of aanhanger konden tonen (9). Verder hadden weggebruikers geen rijbewijs bij zich (4), geen juiste kentekenplaten (2), te gladde banden(4), of andere technische gebreken.