Ingezonden persbericht


Persbericht

Waterbedrijf Evides brengt beheer Livelink-omgeving onder bij Morningstar Systems

Heerlen, 11 oktober 2006 - Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is door waterbedrijf Evides geselecteerd om het beheer van het documentair informatiesysteem Livelink op zich te nemen. Door het functioneel en technisch beheer bij één partij onder te brengen verwacht Evides te profiteren van meer zekerheid.

Evides maakt al langere tijd gebruik van Livelink. Het systeem zorgt voor een goede ontsluiting van informatie binnen het bedrijf. De beslissing om het beheer vanaf nu bij Morningstar Systems neer te leggen past bij de nieuwe ICT-strategie van Evides: uitvoerend werk wordt resultaatgericht uitbesteed, waarbij de ICT-afdeling de regie blijft voeren. Men zocht een partij met een pragmatische, zelfstandige werkwijze en met veel expertise op het gebied van Livelink. Morningstar Systems bleek daar het best aan te voldoen.

"De keuze voor Morningstar Systems is een keuze voor meer zekerheid. Het is een partij die met een hoge mate van zelfstandigheid kan opereren. Daarnaast verwachten we dat ze met ons zullen meedenken over verdere ontwikkelingen", aldus Anneke Duijm, chef documentair beheer bij Evides.

Peter Smid, chef regie & beheer ICT voegt daar aan toe: "Het is voor ons een groot voordeel dat zowel het technisch als het functioneel beheer nu bij één partij is ondergebracht. Hierdoor zal het immers snel duidelijk zijn of gewenste aanpassingen technisch haalbaar zijn."

"Implementatie en beheer van Livelink-oplossingen behoren al jaren tot ons portfolio en we beschikken dan ook over veel expertise", aldus René Beulen, directeur van Morningstar Systems. "Voor de 500 medewerkers van Evides is het van belang dat digitale documenten, zoals werkinstructies, altijd beschikbaar zijn. Wij kunnen het waterbedrijf die zekerheid en stabiliteit bieden."

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN

Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl,

internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems

Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. De klanten van het bedrijf zijn onder meer actief in de sectoren petrochemie, farmachemie, financiële dienstverlening en advocatuur.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amstelveen, Londen (UK) en Baltimore (VS). Morningstar Systems was in 2005 Interwoven's Enterprise Partner of the Year en winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004 en 2005.

Meer informatie: www.morningstarsystems.nl

Over Evides

Evides is een veelzijdig en vooruitstrevend waterbedrijf, dat verschillende watersoorten levert uit een verscheidenheid aan bronnen. Dagelijks levert Evides drinkwater aan circa 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Zuid-Holland, Zeeland en de Brabantse Wal. Evides verzorgt de industriewatervoorziening voor grote industriële klanten in Nederland en Duitsland en bezit en beheert verschillende afvalwaterzuiveringsinstallaties. Evides is door de combinatie van de solide, robuuste drinkwaterpoot en de ondernemende, commerciële industriewaterpoot een sterk en aantrekkelijk bedrijf.

Meer informatie: www.evides.nl


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 1106):

Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn.

Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com

Voor specifieke informatie over Evides : afdeling communicatie Evides, Edwin Regterschot, 010- 293 50 30, e.regterschot@evides.nl