Ingezonden persbericht


Den Haag, 11 oktober 2006

Vragen van de leden Hamer en Roefs (beiden PvdA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

over 1040 lesuren in het onderwijs


1. Bent u bekend met de artikelen "Woede over extra uren in toetsweek" en "Scholen in verzet tegen minister"


2. Heeft u meer signalen uit het veld ontvangen behalve uit Gelderland en Midden-Limburg? Zo ja, kunt u dit specificeren? Is het probleem groter op brede scholengemeenschappen?


3. Klopt het dat scholen binnen 10 dagen moeten voldoen aan de eis van 1040 klokuren en hen anders boetes boven het hoofd hangen? Zo ja, hoe zal deze sanctie eruit zien en is deze proportioneel?


4. Zou het niet terecht zijn om met sancties te wachten tot de motie Lambrechts / Hamer (30323 nr. 28) is afgehandeld, zodat beoordeeld kan worden of scholen redelijkerwijs kunnen voldoen aan de eisen die aan hen worden gesteld?


5. Is het u bekend dat het onderwijsveld er vast van overtuigd is dat een schooljaar uit 192 lesdagen bestaat? Op welke gegevens baseert u uw aanname van 200 lesdagen ? (1040:5 1/3)


6. Vreest u geen gevolgen van een al te rigide handhaving van de 1040 uren norm voor de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep, dit mede in het licht van uw aanvankelijke voorstel om uit te gaan van een bandbreedte met een minimum van 1000 uren?

Bron: Dagblad De Limburger, dinsdag 3 oktober; de Gelderlander, zaterdag 7 oktober

Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws. Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op www.tweedekamer.nl

Disclaimer

Indien u de link niet kunt openen, neemt u dan contact op met telefoonnummer 070-3182211. Meer informatie vindt u op de website www.tweedekamer.nl If you are unable to access the link, please dial +31 70 3182211. Additional information is available on the website www.tweedekamer.nl and www.houseofrepresentatives.nl