Time : 11:00:00
Date : 11 October 2006
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

Bundesliga clubs kiezen voor Belgisch kunstgras.

Dendermonde, 11 oktober 2006

De Duitse profclubs 1.FC Nürnberg en VfL Wolfsburg trainen binnenkort op kunstgras uit Dendermonde. Voor beide clubs is het de eerste kennismaking met kunstgras op het hoogste niveau.


1.FC Nürnberg, de club uit Beieren die tijdens het voorbije WK één van de gastheren was, koos kunstgras voor haar trainingscentrum. De club staat op dit moment tweede in de Bundesliga.
Dankzij de Desso-kunstgrasmat kan 1.FC Nürnberg altijd trainen, ongeacht de weersomstandigheden. Het kunstgrasveld kan bovendien veel intensiever bespeeld worden in vergelijking met natuurgrasvelden. Zo worden de overige natuurgrasvelden minder belast en blijven ook deze velden in optimale conditie.

De keuze van VfL Wolfsburg voor kunstgras kadert in een ambitieus jeugdopleidingsplan. Het project, dat onder meer de bouw van een jeugdopleidingscentrum met internaat omvat, moet de toekomst van de club op topniveau verzekeren. Bij het opleiden van jonge spelers tot profvoetballers, is het aanleren van voetbaltechniek cruciaal. Dat kan alleen op velden in perfecte conditie. Het kunstgrasveld van Desso zal daarbij een belangrijke rol spelen. Dankzij nieuwe vezeltechnologie blijven de speleigenschappen zoals balrol, balstuit en grip, op het gehele veld identiek, ook na jarenlange bespeling.

De installatie van het veld bij 1.FC Nürnberg werd zopas voltooid, VfL Wolfsburg traint vanaf november op haar Desso-veld.

Einde persbericht

Over Desso DLW Sports Systems
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Dendermonde en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 50 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.

Over de kunstgrasvelden
Beide clubs kozen voor het nieuwste voetbalkunstgras, de DD Challenge Pro. Dit type kunstgras staat bekend om zijn goede speleigenschappen, die het spel-en balgedrag op natuurgras benaderen. Om ook aan de toekomstige behoeften van sporters te beantwoorden, heeft Desso het 3F 'Fit For the Future' programma opgestart. Dit programma steunt op een alliantie tussen Desso en toonaangevende kenniscentra, waaronder wetenschappers van de Universiteit van Gent. DD Challenge Pro is het eerste resultaat van deze samenwerking.

Contact Desso DLW Sports Systems
Helga Webers
Verantwoordelijke marketing & communicatie
hwebers@armstrong.com
tel 052/ 262 512 gsm 0474/ 994 250
www.dessodlw.com

URL: http://www.dessodlw.com http://www.fcn.de
http://www.vfl-wolfsburg.de Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - DU Link to Press Release - FR

Link to Press Release - UK