Veilig Amsterdam


Brandweer Amsterdam - Brandweer start rookmeldercampagne

11/10/2006 - Jaarlijks komen in Nederland ruim 70 mensen om door brand. Dit aantal kan drastisch omlaag als er in alle huizen rookmelders zouden hangen. Dat is echter niet het geval. Daarom houdt de brandweer in oktober een uitgebreide rookmeldercampagne.

Geen rookmelders
In bijna de helft van de Nederlandse woningen hangen nog steeds geen rookmelders. En als ze er wel hangen, is het nog maar de vraag of ze het doen. Onder andere via advertenties, voorlichtingsacties en huis-aan-huisbezoeken wordt u de komende weken gestimuleerd een rookmelder aan te schaffen én gewezen op de noodzaak van het controleren van de batterijen en het ophangen van rookmelders op de juiste plek.

Rookmelder ophangen
Bij kleine woningen met één bouwlaag (benedenwoning, flat) is één rookmelder meestal voldoende. De beste plaats ervoor is de gang of hal waar de meeste kamers op uitkomen. Zorg ervoor dat u het geluid van de rookmelder in iedere slaapkamer kunt horen en hang de rookmelder altijd aan het plafond!

Nationale Rookmelderdag
Op zaterdag 28 oktober, Nationale Rookmelderdag, bezoekt de brandweer 50 willekeurig gekozen Nederlandse huishoudens. Wie een werkende rookmelder heeft, maakt dan kans op 250 gratis staatsloten of een van de andere prijzen.

Meer informatie?
www.NationaleRookmelderdag.nl
www.brandweer.amsterdam.nl

logo nationale rookmelderdag

Kijk ook bij

> Brand in en om huis »
> Nationale rookmelderdag »