Politie Gelderland-Midden

Halt voor jonge Arnhemmers na vernielingen

Publicatiedatum: 11-10-2006 11:30:37

Arnhem - Vier jonge Arnhemmers in de leeftijd tussen elf en dertien jaar hangt een alternatieve straf boven het hoofd in verband met vernielingen aan de Metamorfosenallee in hun woonplaats. Getuigen hadden rond kwart voor vijf gezien dat er onder meer met stenen was gegooid. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen wees een getuige op een omgevallen mobiel toilet waarin kennelijk brand was gesticht. Het vuur bleek inmiddels uit. Even verderop op de Waddinxveenstraat stuitten de agenten wederom op een brandje waar de Arnhemmers bij stonden. De vier bekenden betrokken te zijn geweest bij de voorvallen en zijn later aan hun ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na vernieling ruit

Publicatiedatum: 11-10-2006 11:30:01

Arnhem - De Arnhemse politie heeft dinsdagmiddag een 24-jarige man uit die stad aangehouden wegens vernieling. De man zou rond kwart over een bij een kantoorgebouw in de wijk De Laar een ruit vernield hebben. De aanleiding zou te maken hebben met een conflict tussen de vriendin van de Arnhemmer en werknemers. Gewaarschuwde agenten gingen aan de hand van een signalement naar de man op zoek. In de wijk Malburgen werd de 24-jarige Arnhemmer aangetroffen die aan het signalement voldeed. De man bekende later de ruit te hebben vernield en is met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer loopt tegen de lamp bij controle

Publicatiedatum: 11-10-2006 11:29:26

Arnhem - Een zestienjarige Arnhemmer is dinsdag tegen de lamp gelopen bij een routinecontrole van de politie in zijn woonplaats. Een motoragent zag de jongen rond kwart over acht over de Nijmeegseweg richting centrum rijden. Bij het zien van de agent keerde hij om en probeerde zich kennelijk aan een controle te onttrekken. De jongen bleek even verderop te zijn gestopt. Bij controle bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Toen de knaap in de gelegenheid werd gesteld een bewijs te laten brengen bleek hij een valse naam opgegeven te hebben. Bovendien bleek hij zonder bromfietsercertificaat te hebben gereden. De jongen is later met enkele processen-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---