Ingezonden persbericht


Persbericht

Canon verwerft strategisch aandeel in Duitse NT-Ware

Strategische samenwerking levert technologisch- en concurrentievoordeel op

Hoofddorp, 11 oktober 2006 - Canon Europa heeft zijn marktpositie in bedrijfsoplossingen versterkt door een belang van 35 procent te nemen in het Duitse NT-Ware, dat oplossingen levert voor het verbeteren van workflow- en bedrijfsprocessen van bedrijven in Europa, Midden Oosten en Azië (EMEA).

De nauwe samenwerking met NT-Ware en zijn innovatieve technologische kennis voegt belangrijke waarde toe aan het productaanbod van Canon Business Solutions. NT-Ware en Canon zijn al sinds 1999 zakenpartners en Canon verkoopt de uniFLOW Output Manager oplossing van NT-Ware in de EMEA-regio. uniFLOW Output Manager geeft bedrijven de mogelijkheid om printprocessen beter te beheren en te controleren. Het product is modulair opgebouwd waardoor een klantspecifieke oplossing met eventueel maatwerk mogelijk is.

De deelname van Canon in NT-Ware zal over twee jaar worden uitgebreid tot 70 procent. Hiermee toont Canon het belang aan om zijn klanten voortdurend te voorzien van betere en vernieuwende oplossingen voor het beheren en controleren van printwerkprocessen.

Martin Trampe, President van Canon Nederland: "We kijken erg uit naar de samenwerking met NT-Ware. Hiermee kunnen we ons nog meer onderscheiden van de concurrentie."

Karsten Huster, Managing Director van NT-Ware: "Canon is al jaren een strategische zakenpartner en belangrijke klant en we kijken ernaar uit om onze samenwerking verder te formaliseren. Canons reputatie op het gebied van technologische vernieuwing en investeringen in R&D biedt spannende vooruitzichten voor ons en voor de klanten van Canon."

Over NT-Ware
NT-Ware levert oplossingen voor het verbeteren van workflow- en bedrijfsprocessen in de producerende industrie, de printsector en detailhandel in Europa, Midden Oosten en Azië. Het bedrijf is in 1998 opgericht en heeft 23 hoogopgeleide medewerkers in het hoofdkantoor te Bad Iburg, Duitsland.

NT-Ware levert zijn klanten deskundige projectervaring, uitgebreide technologische kennis en innovatieve modulaire systeemarchitecturen. NT-Ware werkt regelmatig op strategisch niveau samen met grote partners om de technologie goed op klanten af te stemmen.

Meer informatie over NT-Ware vindt u op: www.nt-ware.com

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks ruim 7,5 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 zo'n EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP markt. Hier maken wereldwijd meer dan 118.000 werknemers zich sterk voor. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon vindt u op: www.canon.nl

# # #

Perscontact:
Marcel Surendonk
PR-manager Canon Nederland
tel: 023 567 02 11
mailto:m.surendonk@canon.nl Nina Breuning/Miranda Mens
Edelman
tel: 020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com mailto:miranda.mens@edelman.com