Project De Maaswerken


Modernisering Maasroute officieel gestart

Maastricht, 11 oktober 2006 - Maandag 9 oktober is de modernisering van de Maasroute officieel gestart. Door prominenten in de scheepvaart- en transportwereld is samen met betrokkenen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de start van de modernisering Maasroute gemarkeerd. Dit is nodig om grotere schepen (met vier lagen containers) en langere schepen (tot 190 meter) op de Maasroute toegang te bieden. De werkzaamheden zullen in 2015 zijn afgerond.

Modernisering Maasroute gestart in Weurt
Het eerste werk dat door Rijkswaterstaat Maaswerken wordt uitgevoerd om de scheepvaartdoelstelling te behalen, is de verhoging van de bruggen over het sluiscomplex in Weurt. Vandaar dat vanaf deze plaats de uitvoering is gestart. Onder aanwezigheid van ruim honderd gasten werd een paneldiscussie gevoerd waarin de vaarweg als transportader centraal stond en het belang van de modernisering van de Maasroute werd belicht. Starthandeling modernisering Maasroute

Op de foto van links naar rechts
Dhr. F. Jibben (voorzitter van het Watersportverbond Nederland), Dhr. G. Pace (adviseur Europese Commissie ), Dhr. E. Keulers (projectmanager Maasroute van Rijkswaterstaat Maaswerken), Dhr. C. de Vries (directeur van Koninklijke Schuttevaer), dhr. H. van Hoorn (beleidsadviseur Directoraat Generaal van Transport en Luchtvaart) en Dhr. W. Vos (directeur van transportbedrijf Vos Logistics)