Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 oktober 2006

Aanrijding met dodelijke afloop

Holten

Een 73-jarige bromfietsbestuurder uit Holten wilde woensdagmorgen 11 oktober om ongeveer 10.40 uur de Raalterweg in zijn woonplaats oversteken. Rijdend over de Espelodijk wilde hij de Valeweg opgaan. Bij het oversteken zag het slachtoffer een voor hem over de Raalterweg naderende vrachtauto, bestuurd door een 34-jarige man uit Hengelo, niet aankomen en een aanrijding was het gevolg. De 73-jarige is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het wordt niet uitgesloten dat het slachtoffer door de laagstaande zon de vrachtauto niet heeft zien aankomen. (06-....)

Tweetal aangehouden met gestolen koper

Hengelo

Terwijl politieagenten, die op hun bikes surveilleerden in de wijk de Hengelose Es, zien op maandagmiddag 9 oktober een auto staan op de Nico Werkmanstraat in Hengelo. De kofferbak van deze auto staat open en twee mannen lopen met tassen te slepen, die in de kofferbak worden gezet. Bij het zien van de agenten ging het tweetal ertussenuit. De agenten zagen in de kofferbak meerdere tassen gevuld met koperdraad en bliksemafleidingen. Eveneens werd een betonschaar aangetroffen. De politie stelde daarop een nader onderzoek in. In de kelderberging van de naastgelegen flat troffen de politie nog meer koper en leidingen aan. Alle genoemde goederen werden in beslag genomen. Het tweetal werd die dag niet meer aangetroffen. Op dinsdag 10 oktober hield de politie de twee mannen in hun woning aan wegens diefstal c.q. heling van koper. De verdachten, een 33-jarige Hengeloër en een 22-jarige Enschedeër, werden in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (06-129177)

Fietsster gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Op dinsdag 10 oktober vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding met letsel plaats op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Een 56-jarige vrouw uit De Lutte fietste op de Enschedesestraat in de richting van de Mariastraat in Oldenzaal. De vrouw fietste plotseling naar links de rijbaan op. Een 28-jarige Oldenzaalse automobilist, die in dezelfde richting reed, kon de fietsster niet meer ontwijken. Een aanrijding volgde, waarbij de vrouw op de motorkap terechtkwam. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-129722)

Gewond naar ziekenhuis na geen voorrang verlenen

Goor

Een 55 jr. automobiliste uit Goor verleende dinsdagmiddag 10 oktober om ongeveer 15.30 uur op de kruising Scherpenzeelseweg - Spreeuwenstraat - Coornhertstraat in haar woonplaats, geen voorrang aan een 62-jarige automobilist, ook uit Goor. De 55-jarige reed over de Spreeuwenstraat en wilde de kruising oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de 62-jarige die voor haar van rechts kwam. Door de aanrijding die ontstond schoot de auto van de 55-jarige door de kruising over en kwam tegen de voor de kruising stilstaande auto van een 41-jarige automobilist, ook uit Goor, tot stilstand. De 55-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (06-129695)

Aangehouden na bedreigen leerkrachten

Enschede

Een 19-jarige jongen uit Enschede werd dinsdagmiddag om ongeveer 12.30 uur aangehouden in een school aan het Mekkelholtspad in Enschede. Hij was de school binnengekomen met een ijzeren staaf in zijn handen, op zoek naar een medescholier van zijn zus die op de school zit. In de school werd hij door leerkrachten overmeesterd en aan de politiemensen, die ter plaatse waren gekomen, overgedragen. De 19-jarige bedreigde de leerkrachten daarbij met de dood en deze hebben aangifte gedaan van de bedreigingen. De 19-jarige is overgebracht naar het bureau en is in de loop van de dag voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (06-129566)

Twee gewonden bij aanrijding

Enschede

Dinsdagavond 10 oktober om ongeveer 21.00 uur vond op de kruising Burgemeester van Veenlaan - Noordoostpolderstraat in Enschede een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 32-jarige automobilist uit Enschede reed vanaf de Noordoostpolderstraat de Burgemeester van Veenlaan op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Enschede die over de Burgemeester van Veenlaan aan kwam rijden uit de richting van de Wethouder Beverstraat. Na de aanrijding sloeg de auto van de 19-jarige over de kop. Beide bestuurders werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Diverse instanties hebben verder de politie bij deze aanrijding geassisteerd. De brandweer voor het bevrijden van de slachtoffers, een sleepdienst voor het afvoeren van de beide voertuigen en Twente Milieu voor het reinigen van het wegdek. Rond 23.40 uur kon de kruising weer normaal door het overige verkeer worden gebruikt. (06-129828)

Jan Camphuis en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --