Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Tilburg, 11 oktober 2006

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde

Geacht College,

Naar aanleiding van de verontruste geluiden bij de Tilburgse buschauffeurs van Veolia (onderdeel van BBA) die ons bereiken en het artikel in het Brabants Dagblad ( 11 0kt.) over de gang van zaken tussen BBA en Connexxion daarover maakt de LST zich grote zorgen. Het mag toch niet zo zijn dat de chauffeurs en ander personeel op de werkvloer een speelbal worden van grote ondernemingen alsmede bestuurlijke incompetentie en daardoor de chauffeurs en hun gezinnen al veel te lang in onzekerheid moeten leven.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande schriftelijke vragen,


1. Is de wethouder op de hoogte van deze explosieve situatie?
2. Wat gaat zij daar aan doen?

3. Is de wethouder bereid om deze chauffeurs te helpen en ze uit deze onzekerheid te halen welke al jaren aan de gang is?
4. Wat gaat u doen voor de burgers uit de gemeente Tilburg die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer als de bussen gaan staken? 3. Kan de wethouder vanuit China wel juiste beslissingen nemen in deze? 4. Wat heeft Wethouders Els Aarts die deze problemen moet oplossen in godsnaam aan toegevoegde waarde bij een handelsmissie in China van 6 tot 16 oktober, terwijl tegelijkertijd in Tilburg gigantisch veel zaken aan de orde zijn zoals o.a. nu met de buschauffeurs en er ook momenteel veel infrastructuur op schop gaat waarvoor de wethouder wel geheel verantwoordelijk is en daar bovenop zou moet zitten?

Namens de LST fractie,
Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart


---- --