Gemeente Delft

Regentonactie: doet u mee?
De gemeente Delft en het Hoogheemraadschap Delfland werken samen hard aan droge voeten en schoon water in Delft. Dit kan alleen slagen als ook huishoudens en bedrijven hun steentje bijdragen en water besparen. De gemeente Delft stimuleert daarom het gebruik van regentonnen.

Om regentonnen aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Delft is de gemeente Delft gestart met een regentonactie. Deze actie houdt in dat Delftenaren de BTW van een regenton kunnen terugvragen bij de gemeente Delft. Tot op heden heeft de gemeente al bijgedragen aan bijna 60 aanvragen! U kunt ook nog meedoen met de actie tot en met december 2006, zolang het budget toereikend is. De regentonnen zijn verkrijgbaar bij tuincentra en doe-het-zelf zaken.

Waarom een regenton?
. regenwater beter is voor planten dan drinkwater. . U bespaart op kosten van drinkwater
. Door regenwater op te vangen gaat er minder water naar het riool is beter voor het milieu en scheelt ons allemaal in de waterlasten

Noot voor de pers

Meer informatie over de regentonactie, zie bijgevoegde flyer of neem contact op met: Gemeente Delft, vakteam milieu, milieu@delft.nl , 015 260 2935.


-----------------------


---- --