Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Beek - Man met drank op achter het stuur                  |
Een 32-jarige automobilist uit Lobith bleek op woensdag (11/10) tijdens een politiecontrole op de Sint Jansgildestraat onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.45 uur door de politie gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,8 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

|     |Halle - Bromfietser gewond na aanrijding                  |
Een 16-jarige jongen uit Mariënvelde is op dinsdagavond (10/10) gewond geraakt toen hij op de Zanddijk met zijn bromfiets tegen een bestelbus reed. Hij is voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelbus, een 54-jarige man uit Halle, bleef ongedeerd. De politie heeft de bromfiets voor nader technisch onderzoek meegenomen

De aanrijding werd rond 17.40 uur bij de politie gemeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de ambulance al gearriveerd om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Daar bleek dat hij onder meer beenletsel en een lichte hersenschudding had opgelopen.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de bestuurder van de bestelbus moest afremmen, omdat de Zanddijk op een gegeven moment van klinkers naar zand overgaat. De jongen, die achter de bestelbus reed, remde ook af maar raakte in een slip en kon de bestelbus niet meer ontwijken. Binnen het kader van het onderzoek heeft de politie de bromfiets voor nader technisch onderzoek meegenomen.

|     |'s Heerenberg - Sieraden verdwenen na insluiping in woning|
Bij de politie is op dinsdagavond (10/10) aangifte gedaan van insluiping in een woning aan de Bergh Opwaerts. Vermoedelijk heeft de insluiping eerder op de avond plaatsgevonden. De bewoners missen onder meer een aantal sieraden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De insluiping heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 20.00 uur en 22.50 uur. Men is de woning via een openstaand raam binnengekomen. In de woning heeft men verschillende ruimtes doorzocht en daarbij onder andere een aantal sieraden weggenomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. Een buurtonderzoek maakt deel uit van dit onderzoek.

|     |Doetinchem - Vrouw licht gewond na ruzie                  |
Een 24-jarige jongedame uit Zelhem heeft op dinsdag (10/10) op een parkeerplaats aan de Houtsmastraat ruzie gekregen met tot nu toe onbekende vrouw en is daarbij licht gewond geraakt. Omstanders kwamen tussen beiden. Het slachtoffer heeft aangifte bij de politie gedaan.

De ruzie ontstond omstreeks 14.00 uur toen de onbekende vrouw zich kennelijk ergerde aan het rijgedrag van de jongedame. Uiteindelijk kwam het tot een handgemeen waarbij de vrouw het slachtoffer in het gezicht krabde en vervolgens zo hard aan haar haren trok dat het slachtoffer op de grond viel. De jongedame liep een pijnlijke schouder en wondje in het gezicht. Omstanders zagen het een en ander gebeuren en grepen in. Helaas konden ze niet voorkomen dat de vrouw er in een brommobiel, die werd bestuurd door een onbekende jongeman, vandoor ging. De politie heeft de zaak in onderzoek. Om een duidelijk beeld van het gebeurde te krijgen vraagt de politie aan de getuigen om contact op te nemen via 0900 - 8844.

|     |Winterswijk - plakker bekeurd                             |
De politie heeft dinsdagmiddag (10/10) een 25-jarige Emmenaar bekeurd omdat hij op diverse plaatsen in de gemeente illegaal affiches aan het plakken was.

De politie kreeg omstreeks 14.30 uur een melding dat een jongeman op de glas- en kledingcontainers bij een supermarkt aan de Misterweg affiches aan het plakken was. Een agent ging op onderzoek uit en trof hem even verderop aan, waar hij inmiddels op een leegstaand pand aan het plakken was. De jongeman is bekeurd omdat in de gemeente Winterswijk alleen maar op de gemeentelijke aanplakzuilen geplakt mag worden. Naast de bekeuring zijn de overgebleven 200 affiches in beslag genomen en vernietigd.

Einde berichten


---


---


---

---- --