Google Earth handig bij huizenjacht

Era nederland n.v.

De in september nieuw door ERA gelanceerde service op Google Earth, 'ERA Earth', is massaal door de consument gebruikt. Dit bleek uit metingen die gedurende drie weken gehouden werden. In totaal werd er 102.066 keer via de virtuele wereldbol van Google gezocht naar huizen. Iets meer dan 30% van de sitebezoekers van www.era.nl maakten ook gebruik van Google Earth.
In deze meetperiode viel ook de landelijke Open Huizen Route van ERA. Deze werd gehouden op zaterdag 7 oktober. 'Een bijzonder goed resultaat voor deze nieuwe dienst. Google Earth is namelijk nog niet geschikt voor elke PC en gebruiker. Met name de vrijdag voor de Open Huizen Route maakten vele zoekers gebruik van 'ERA Earth' om de route voor de volgende dag te bepalen.' Aldus Arjan Terpstra, Internet Project Manager van ERA Nederland. Het gratis programma Google Earth is inmiddels razend populair. Naast het zoeken van huizen is het verkennen van vakantielocaties populair. Uit de metingen blijkt dat vooral de huizen met een videobrochure erg goed bekeken werden. 'Daarmee lijkt het bewijs geleverd dat het niet enkel een leuk nieuwigheidje is, maar ook een waardevolle aanvulling op de digitale ERA dienstverlening voor de consument. Het presenteren van objecten met videobrochures is overigens nog uniek in de wereld en er is dan ook zeer veel (internationale) belangstelling voor. In de landelijke media zijn de afgelopen twee weken ook tientallen artikelen over ERA en Google Earth verschenen,' vertelt Terpstra verder. 'Hoe actueel videocontent voor Google is, blijkt wel uit de recente aankondiging van Google om videosite YouTube voor 1.3 miljard dollar over te nemen'.

De Open Huizen Route actieperiode is nu voorbij en ERA Earth is nu niet meer beschikbaar. Binnenkort zal Google Earth als vaste service op www.era.nl te vinden zijn. Bijna geheel Nederland is inmiddels op hoge resolutie satellietbeelden te bekijken. Google Earth kunt u downloaden op earth.google.com en is gratis.

Het huizenaanbod van de ERA-makelaars vindt u op www.era.nl en op www.funda.nl. U kunt ook zoeken onder die woningen die meedoen aan de Open Huizen Route. Zo kunt u uw eigen route samenstellen. Alle ERA-makelaars zijn aangesloten bij de branche-organisatie NVM. Gestart in 1972 in de Verenigde Staten zijn er inmiddels meer dan 3000 kantoren in 37 landen. Het meest recente land waar ERA-makelaars actief zullen gaan worden is Bulgarije.

ERA-makelaars in Nederland: www.era.nl
ERA ServiCenter
Postbus 24050
3502 MB Utrecht

030-2899900
Directie:
Paul van den Putten (oprichter en algemeen directeur)
Sandra Lopulalan (woordvoerder)
Nico Hulstein

ERA-makelaars in Europa: www.eraeurope.com
ERA-makelaars in de Verenigde Staten: www.era.com