Ingezonden persbericht


D-Link lanceert 10 GE-switch met Power over Ethernet

Rotterdam, 11 oktober 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, introduceert de xStack DGS-3426P. De nieuwe 24-poorts-switch met Power over Ethernet ondersteunt 10 GB-stacking en verbindt IT-oplossingen met de backbone. De switch biedt gelaagde Quality of Service

De D-Link xStack DGS-3426P is uiterst kosteneffectief. De switch levert goede prestaties, flexibiliteit, veiligheid en een gelaagde QoS. Bovendien is een redundante stroomtoevoer voor bedrijfsomgevingen optioneel. De switch heeft een hoge dichtheid aan GB-poorten waarmee zelfs desktops zijn aan te sluiten. Daarnaast biedt deze oplossing SFP-fiber-connectiviteit en de mogelijkheid te uplinken tot 10 GB. Daardoor integreert hij naadloos met level 3-core-switches. De DGS-3426P heeft ook geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals MAC-IP-binding, webtoegangscontrole en tijdsgebaseerde ACL, controle van bandbreedte en ZoneDefense-functionaliteit met D-Link-firewalls.

"Met de nieuwe alles-in-één xStack DGS-3426P kunnen gebruikers snel een flexibel, veilig en eenvoudig te beheren netwerk opzetten. De oplossing is ideaal voor multilevel-netwerken met een high-speed backbone en centrale servers", zegt Eric Marchal, District Manager D-Link Benelux.

Tot de beveiligingsfuncties van de DGS-3426P behoren ook lijsten voor gelaagde toegangscontrole en gebruikersauthenticiteit via TACACS+- en RADIUS-servers. De switch biedt ook statische IP-routering en IPv6-tunnelling. Dit zorgt voor verbeterde prestaties en beveiliging van het netwerk. Daarnaast heeft de DGS-3426P een functie om de systeemstatus te controleren waardoor alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot het netwerk. Deze vorm van preventieve netwerkbeveiliging bestrijdt ongeautoriseerd netwerkverkeer en voorkomt dat netwerkbeheerders handmatig moeten ingrijpen.

De DGS-3426P biedt uitgebreide VLAN-ondersteuning, waaronder asymmetrische VLAN voor verbeterde beveiliging en prestaties. Een krachtig pakket van L2/L3/L4 QoS/CoS-functies ondersteunt applicaties als VoIP, ERP, intranet- en videoconferenties en geeft prioriteit aan bedrijfskritische netwerkdiensten. Met de controle van multilevel-bandbreedte en de Safeguard-Engine van D-Link, kan de DGS-3426P randnetwerkverkeer beperken en tegelijkertijd voorkomen dat gevaarlijk netwerkverkeer via de CPU van de switch loopt.

Functionaliteit:


· 24 10/100/1000BASE-T-poorten met IEEE 802.3af PoE-ondersteuning


· Vier gecombineerde SFP's voor glasvezel-GB


· Twee open aansluitingen voor optionele 10 GE-uplinks


· Stapelbaar tot twaalf eenheden met 288 GB-poorten


· Enkelvoudig IP-beheer voor de integratie met core-switches


· Externe redundante stroomtoevoer is optioneel


· PoE-prestaties met de volledige capaciteit op alle 24 poorten


· Ondersteunt op volle kracht (15.4 W) 24 poorten tegelijkertijd


· Functie die automatisch de verbinding van een PoE-apparaat herkent en direct van stroom voorziet


· Tot 32 eenheden virtueel op te stapelen


· Statische IP-routeringtafel (IPv4/IPv6) - met één subnet voor lokale switches


· IPv6-tunnelling


· IGMP- en MLD-snooping


· L2/L3/L4 gelaagde toegangscontrole


· 802.1x-authenticatie en ondersteunt externe RADIUS/TACACS+


· SSH/SSL-ondersteuning


· ZoneDefense-functie met D-Link NetDefend-firewalls


· 802.1p-gebaseerde prioriteitrijen of gelaagde CoS


· Acht hardwarerijen


· Scheiding van netwerkverkeer


· Bandbreedtecontrole tot 64 Kbps


· Broadcast-storm-controle tot 1 pps


· 802.3ad-linkaggregatie (poort-trunking) en poort-mirroring


· SNMP v1, v2c, v3


· D-Link Single IP Management v1.5 (SIM)


· Automatische DHCP-configuratie en DHCP optie 82 (R2)

Prijs en beschikbaarheid

De D-Link xStack DGS-3426P kost ¤ 2.995,00 (excl. BTW) en is vanaf nu verkrijgbaar.

Over D-Link

D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, testverzoeken of fotomateriaal:

Progress Communications

Jan Willem Alphenaar

Tel.: +31 (0)20-363 11 52

E-mail: d-link@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux

Norbert Daverveld

Tel.: +31 (0)10-282 14 45

E-mail: norbert.daverveld@dlink.nl

www.dlink.nl

D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.