Minister Hoogervorst verricht aftrap Scoren voor Gezondheid

Sponsor loterij

Persbericht Sponsor Loterij

Minister Hoogervorst verricht aftrap Scoren voor Gezondheid Voetballers geven kinderen voorbeeld voor een gezonde leefstijl

'Bewegen is cool', dat zeiden de kinderen vandaag na afloop van de eerste clinic van het project Scoren voor Gezondheid, een landelijk gezondheidsproject voor kinderen. Minister Hoogervorst verrichtte hiervoor vanmiddag op trainingscomplex de Herdgang van PSV de aftrap. Met Scoren voor Gezondheid zetten voetbalspelers uit de Eredivisie leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 14% van de kinderen in Nederland te maken heeft met overgewicht. En dat percentage is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Reden voor de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Loterij, het ministerie van VWS, het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en Stichting Meer dan Voetbal om de handen ineen te slaan. Met Scoren voor Gezondheid willen zij gezamenlijk kinderen tussen 9-12 jaar aanzetten tot een gezonde leefstijl. Gezonde voeding, voldoende beweging en je fit voelen staan in Scoren voor Gezondheid centraal.

Voetballers uit de Eredivisie fungeren als rolmodel in Scoren voor Gezondheid. Zij geven het goede voorbeeld op het gebied van bewegen en gezonde voeding. Voor regerend landskampioen PSV geven aanvoerder Phillip Cocu en oud-international Berry van Aerle het goede voorbeeld. Vandaag verzorgden zij een aantal clinics op de velden van het PSV-trainingscomplex. Kinderen beloven door het ondertekenen van een contract met één van de voetballers actief aan hun gezondheid te werken. Op school komen thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. Met een tweede fit- en gezondheidstest sluiten de kinderen 20 weken later het project af en ontvangen ze een diploma.

Na 11 oktober start het project ook bij acht andere eredivisieclubs (Groningen, Heracles, Ajax, Sparta, RKC, Twente, AZ en Willem II). In het seizoen 2007-2008 zullen alle 18 eredivisieclubs meedoen.