Ingezonden persbericht


ViewSonic introduceert 's werelds eerste LCD-monitoren voor iPod's

ViewDock-schermen verkrijgbaar in 19- en 22 inch-breedbeeldformaat

New York, 11 oktober 2006 - ViewSonic® Corp. introduceert vandaag de ViewDock(TM) VX1945wm en VX2245wm LCD-monitors, de eerste "Made for iPod®" desktopschermen ter wereld. De veelzijdige breedbeeldschermen bieden gebruikers uitgebreide aansluitingsmogelijkheden op het gebied van multimedia entertainment.

De VX1945wm (19 inch) en VX2245wm (22 inch) combineren de veelgeprezen LCD-technologie van ViewSonic met nieuwe mogelijkheden op het gebied van amusement en aansluitopties die de gebruiker extra manieren biedt om te genieten van digitale video, muziek en foto's. De ViewDock-serie combineert een iPod docking station, vier USB 2.0-poorten, een 8-in-1-kaartlezer, een microfoon, stereoluidsprekers en een subwoofer in een stijlvol vormgegeven zilver en glanzend zwart breedbeeldscherm. Met deze nieuwe reeks consumentenschermen biedt ViewSonic niet alleen een nieuwe manier om beeld en geluid te beleven, maar ook de mogelijkheid om het bureau een opgeruimd aangezicht te geven en de digitale desktop te vereenvoudigen.

"ViewSonic is als marktleider in de LCD-schermenmarkt voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om consumenten een eenvoudigere en gebruiksvriendelijkere gebruikservaring te bieden bij hun digitale vrijetijdsbeleving", aldus Mel Taylor, vice president marketing van ViewSonic Europa. "Naast de kwaliteit die gebruikers van ViewSonic verwachten bieden onze ViewDock-schermen innovatieve mogelijkheden, zoals een ingebouwd iPod-dock, om consumenten te helpen het uiterste te halen uit hun digitale toestellen, content en bureauruimte."

De ViewDock-schermen hebben een adviesprijs (inclusief BTW) van respectievelijk 399 euro voor de VX1945wm en 549 euro voor de VX2245wm. De ViewDock-series bieden een uitstekende beeldkwaliteit door middel van de ClearMotiv(TM)-technologie, ultrasnelle responstijden van 5 milliseconde en een 700:1 contrastverhouding. Ze zijn daardoor optimaal geschikt voor zowel snelle actiegames als voor video's en speelfilms. Beide schermen hebben een 16:10 breedbeeld aspectratio en een resolutie van 1680x1050 (VX2245wm) of 1440x900 (VX1945wm). Verder bieden de 2x2.5-watt stereoluidsprekers en de 1x3-watt subwoofer een uitstekend geluid. ViewSonic's OptiSync®-technologie ondersteunt beeldmateriaal van topkwaliteit via meerdere aansluitingen, inclusief rechtstreekse DVI-signalen voor optimale synchronisatie tussen bron en scherm en compatibiliteit met verschillende videobronnen.

De VX1945wm en VX2245wm voldoen aan de striktste beveiligings- en milieunormen, inclusief ENERGY STAR®. Ze zijn verkrijgbaar via erkende ViewSonic retailers, dealers en distributeurs.

Over ViewSonic
ViewSonic Corporation is een wereldwijde leverancier van visuele technologie, zoals LCD-monitoren, televisies, projectoren en HDTV voor zowel de consumentenmarkt als professionele gebruikers. Opgericht in 1987, en volledig in privé-eigendom, heeft ViewSonic met zijn producten wereldwijd al meer dan 2.000 consumentenonderscheidingen in de wacht gesleept. ViewSonic is gevestigd in Walnut, Californië (VS). Meer informatie is te vinden op www.viewsoniceurope.com/nl .

Voor dealerinformatie van ViewSonic Nederland kunt u bellen met (020) 491 92 54 of een e-mail sturen naar sales-nl@viewsoniceurope.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bas Pootjes
PublieksWerk B.V.
email: viewsonic@publiekswerk.nl Tel: (020) 486 21 39

Marie Pinon
Press Relations Europe
email: marie.pinon@viewsoniceurope.com Tel: 0033-1-41 47 49 05

Verklaringen met betrekking tot de toekomst
Dit persbericht bevat verklaringen met betrekking tot de toekomst, inclusief alle verklaringen die verband houden met de verwachte prestaties van ViewSonic-producten, zakelijke mogelijkheden of financiële prestaties. Deze verklaringen zijn onderworpen aan risico's en onzekerheden, waardoor de reële resultaten materieel kunnen verschillen van de verwachtingen. Dergelijke risico's en onzekerheden zijn, maar blijven niet beperkt tot, de afhankelijkheid van ViewSonic van andere producenten, de noodzaak om zijn verkoopkanalen in stand te houden en uit te breiden, de aanvaarding van de producten van ViewSonic door de markt, de algemene economische trends, inclusief cyclische trends in de sectoren voor pc's en visuele displays, en de impact van de producten en prijzen van concurrenten. Beleggers dienen het Formulier 10 van ViewSonic te lezen, dat bij de Amerikaanse Beurscommissie (Securities and Exchange Commission) werd ingediend, in het bijzonder het hoofdstuk met de titel "Factors that May Affect ViewSonic's Business and Financial Results" (Factoren die de activiteiten en financiële resultaten van ViewSonic kunnen beïnvloeden). Men mag niet zonder meer vertrouwen op deze verklaringen met betrekking tot de toekomst, die uitsluitend gelden op de datum van dit persbericht. Alle verklaringen met betrekking tot de toekomst vallen volledig onder deze omzichtigheidsverklaring en ViewSonic kan niet worden verplicht om verklaringen met betrekking tot de toekomst te herzien of aan te passen aan gebeurtenissen of omstandigheden die zich na de publicatie van dit persbericht zouden voordoen.

###

Voetnoot handelsmerk: alle bedrijfsnamen en handelsmerken zijn de eigendom van hun respectievelijke bedrijven


1 "Made for iPod" betekent dat een elektronisch accessoire specifiek werd ontworpen voor verbinding met een iPod en werd gecertificeerd door de ontwikkelaar om te beantwoorden aan de prestatienormen van Apple. iPod is een handelsmerk van Apple Computer, Inc., geregistreerd in de VS en in andere landen.