Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 11 oktober t/m vrijdag 20 oktober 2006

Woensdag 11 oktober

10.00 uur
Wethouder Van 't Veld brengt een bezoek aan de bijeenkomst 'Je hebt Jeugd en je wilt wat'. Locatie: Museon, Stadhouderslaan 37 te Den Haag.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Van Daalen bezoeken de prijsuitreiking van de Entente Florale. Minister Veerman reikt de nationale prijs uit voor groenvoorziening in stad en landschap. Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een lezing met als titel 'Recht op groen'. Locatie: Ecodrome, Willemsvaart 19 te Zwolle.

14.00 uur
Wethouder Hekman is aanwezig bij de door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties georganiseerde discussie over de toekomst van stedelijk beleid. Locatie: Huize Molenaar, Korte Nieuwstraat 6 te Utrecht.

11 t/m 13 oktober

Wethouder Kruyt gaat mee met de 'Stedenlink'-studiereis. 'Stedenlink' is een verzameling van elf steden die voorop lopen in de ontwikkeling van de maatschappelijke meerwaarde van ICT en de kenniseconomie voor stedelijke processen. Het thema van de studiereis is 'Europese samenwerking'. Locatie: Milaan en Turijn.

Donderdag 12 oktober

16.25 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper geeft de voorzet voor een discussie over de toekomst tijdens een themamiddag voor ambtenaren integrale veiligheid van de provincie Utrecht. Locatie: Gemeentehuis Soest, Raadhuisplein 1 te Soest.

18.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan de Iftar-maaltijd op de Hof in het kader van het Ramadan festival. Locatie: de Hof te Amersfoort.

19.15 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt deel aan de forumdiscussie tijden de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Provinciale raad van Kerken in Utrecht. Locatie: Ontmoetingscentrum 'Inde Driehoek', Willemsplantsoen 1c te Utrecht.

Vrijdag 13 oktober
10.30 uur
Wethouder Van Daalen opent de foto-expositie 'Zwerfkeien'. Kunstenaar Jan Kees Helms heeft dak- en thuislozen geportetteerd. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Zaterdag 14 oktober

09.00 uur
Wethouder Luchtenveld geeft samen met ROV(Regionaal Openbaar Vervoer)-voorzitter en gedeputeerde Mik het startsein voor de eerste praktijkdag jonge automobilisten. Locatie: verkeersschool Moerkerk, Uraniumweg 25 te Amersfoort.

Woensdag 18 oktober

09.30 uur
Wethouder Van 't Veld neemt deel aan het debat tijdens de Manifestatie 'Boost' van Architectuur Lokaal. Locatie: Passenger Terminal Amsterdam PTA, Piet Heinkade 41 te Amsterdam

11.45 uur
Wethouder Van Daalen verricht de opening van de website buurtkunstproject Soesterkwartier. Locatie: Basisschool De Kubus, Spaarnestraat 2 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Eerdmans presenteert de resultaten van het onderzoek 'Studeren en wonen in Amersfoort' tijdens een seminar ter gelegenheid van het afscheid van drs. K. van de Rotte, directeur van HU Amersfoort. De heer Van de Rotte neemt afscheid van de Kennis Satelliet Amersfoort, nu de Hogeschool Utrecht (HU) Amersfoort genaamd. Locatie: HU Amersfoort, Berkenweg 11 te Amersfoort.

Donderdag 19 oktober
09.00 uur
Wethouder Van 't Veld brengt een bezoek aan de 'Week van de Techniek'. Locatie: Amsterdamseweg 21 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Van Daalen brengt een bezoek aan een informatiebijeenkomst over de kaderrichtlijn water. Locatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2 te Baarn

17.15 uur
Wethouder Van 't Veld presenteert de 'Trendrapportage Kantoren en Bedrijfsruimte Amersfoort 2006'. De trendrapportage geeft informatie over de vastgoedontwikkelingen in Amersfoort. Locatie: Bodyfashion Center, Bedrijvenpark Vathorst, Valutaboulevard 20 te Amersfoort.

Vrijdag 20 oktober
16.00 uur
Wethouder Kruyt ontvangt het boek 'Dubbelspel' uit handen van Hubert Fermina, bestuurslid bibliotheek Amersfoort en directeur van het Landelijk Bureau Racismebestrijding. Dit is de start van de landelijke manifestatie 'Nederland leest'. Locatie: Centrale bibliotheek, Zonnehof 12 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Eerdmans en wethouder Hekman nemen deel aan de Iftarmaaltijd die georganiseerd wordt door SICAF. Het bijzondere van deze maaltijd is de relatie die wordt gelegd tussen Islam en leefbaarheid in de wijk Liendert. Tijdens en na de maaltijd is er aandacht voor een "broodproject" dat vanaf het begin van de Ramadan door Sicaf wordt uitgevoerd. Locatie: Rietzangerstraat te Amersfoort.


---- --