Gemeente Breda

Gemeente en belangenpartijen eens over verkeersoplossing JEKA

De Beukenlaan naar sportclub JEKA wordt tweerichtingsverkeer en fietsers krijgen een apart fietspad langs de Beukenlaan.

Verder krijgen de woningen aan de Beukenlaan een geluidswal om verkeersgeluid te dempen. Deze punten vormen de kern van de verkeersoplossing voor het gebied van de Landschappelijke Driehoek, het gebied tussen de A27, Zuidelijke Rondweg en de Loevesteinstraat. Wethouder Wilbert Willems van Verkeer en Milieu presenteert vandaag, namens het college van burgemeester en wethouders, de verkeersoplossing in aanwezigheid van sportclub JEKA en Stichting de Landschappelijke Driehoek.

De oplossing die nu op tafel ligt, is tot stand gekomen dankzij intensief overleg met de bezwaarmakers, de wijkraden BSF en IJpelaar, de Stichting Behoud Landschappelijke Driehoek en de voetbalvereniging JEKA. De partijen hebben met elkaar afgesproken dat alle lopende bezwaren tegen de vorige verkeersoplossing worden ingetrokken bij de rechter. Ook de provincie Noord-Brabant heeft geen bezwaar.

Nu de Beukenlaan tweerichtingsverkeer wordt, verhuizen de fietsers van de rijbaan naar een apart en dus veiliger fietspad. De gemeente laat het fietspad doorlopen tot voorbij de Nertsenfarm aan het einde van de Beukenlaan en direct aansluiten op het wandelpad in het natuurgebied rondom de voetbalvelden van JEKA. Ook voetgangers kunnen via dit fietspad veiliger het recreatiegebied in lopen.

Verder plaatst de gemeente Breda voor de bewoners van de Beukenlaan een aarden geluidswal om het verkeersgeluid zo veel mogelijk te reduceren.

De gemeente Breda kan de voorgestelde oplossing binnen de financiële kaders van het gemeenteraadsbesluit van december 2005 realiseren. Voor het fietspad langs de Beukenlaan start de gemeente een procedure artikel 19.2, wijziging van het bestemmingsplan. Mocht de verkeersontsluiting als gevolg van deze procedure niet klaar zijn met de start voetbalseizoen 2007/2008, dan wordt het verkeer tijdelijk via het Koolpad afgewikkeld.

Breda, 11 oktober 2006