Gemeente Breda

College start onderzoek jongerenruimte Spoorzone

Het Bredase college gaat onderzoeken of er in de Spoorzone een geschikte locatie is waar activiteiten van jongeren kunnen plaatsvinden.

Het is de bedoeling dat jongeren er de komende vijf jaar een plek vinden voor het maken van theater, rap, dance, videoclips, enzovoort. Daarmee wordt ook een kweekvijver gecreëerd voor succesvolle talenten om een eigen bedrijfje te starten.

Burgemeester en wethouders willen deze collegeperiode krachtig inzetten op jongerenbeleid. Dat hebben ze afgesproken in het coalitieakkoord `Kiezen voor elkaar'. Er moet niet alleen meer aandacht komen voor jongeren, maar zij moeten er zelf ook `voor gaan'; meedenken en hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Want jongerenparticipatie houdt in dat jongeren actief meedoen aan de Bredase samenleving, zo vindt het college. Jongeren dienen dan ook een grotere stem te krijgen in het aanbod van activiteiten. Zij worden van begin af aan betrokken bij de opzet van een jongerenruimte in de Spoorzone.

In januari 2007 moet de rapportage klaar zijn. Het college wil dan weten of er een pand beschikbaar is en wat dat kost. Om dubbelingen te voorkomen gaan de onderzoekers onder meer praten met The Loads van de Nieuwe Veste, Huis der Kunsten (nu Podium Bloos geheten) en Vertizontaal.

Breda, 11 oktober 2006