BedrijfsautoRAI

Zeven nieuwe Scaniaâs voor Maat Transport

(10/8/2006)
Maat Transport, uit het Zuid-Hollandse Alblasserdam, nam onlangs zeven nieuwe Scania R380 trekkers in gebruik. De drie-assige trekkers worden ingezet voor het vervoer van steigermaterialen en hoogwerkers.

Alle nieuwe voertuigen zijn voorzien van een gestuurde naloopas, de comfortabele Highline cabine en een 380 pk Euro 4 motor. Maat koos expliciet voor Scania en het EGR-systeem. Hiermee voldoet deze motor aan Euro 4 zonder dat de chauffeur AdBlue of andere additieven hoeft te tanken. Andere overwegingen die voor Maat een doorslaggevende rol hebben gespeeld zijn de jarenlange relatie met de dealer, de kwaliteit van de voertuigen en het hoge veiligheidsniveau. De nieuwe Scaniaâs zijn afgeleverd door Scania Zwijndrecht.

De nieuwe voertuigen wijken af van de eigen huisstijl van Maat. Zij worden ingezet bij SGB Logistic Services, waarmee Maat een langlopend contract heeft afgesloten. Vijf van de nieuwe Scaniaâs zijn uitgerust met een moderne Hiab 288-5 hi-pro kraan. Het wagenpark van Maat Transport omvat zoân 60 eenheden voor nationale en internationale toepassingen. Het bedrijf is onderdeel van de Maat Groep, die verder actief is op de terreinen Logistiek, Techniek, Heftrucks, Opslag en Truckparking. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en beschikt thans over ca. 185 (ruw) terreinheftrucks en verreikers voor verhuur, 10.000 m' opslagruimte, 8.500 m' truckparking en een wasplaats. Maat biedt werk aan 100 medewerk(st)ers.