MINLNV: Wijz. reg. beperkingsgeb. bluetongue 2006

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

Toelichting voor de Staatscourant

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 gewijzigd. De wijziging houdt verband met bevestigde uitbraken van bluetongue bij runderen op bedrijven in Kortgene (Zeeland), en in Strijbeek, Maasbeek en Afferden (Zuid-Nederland). Ingevolge artikel 6 van richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue worden thans het 20-kilometergebied Zuid-Nederland en het 20-kilometergebied Zeeland uitgebreid. Hiertoe worden de onderdelen A en B, van bijlage I, bij de regeling aangepast.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,
Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
DE DIRECTEUR-GENERAAL,
mr. R.M. Bergkamp

MINISTERIE VAN LANDBOUW,
NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit van 11 oktober 2006, TRCJZ/2006/3189 houdende wijziging (15) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 in verband met bevestigde uitbraken in Zeeland en Zuid-Nederland

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEG L 327), en artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
Onderdeel A en onderdeel B van bijlage I, bij de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 worden vervangen door het in de bijlage bij deze regeling opgenomen onderdeel A, onderscheidenlijk onderdeel B.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 11 oktober 2006, om 17.00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,
Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
DE DIRECTEUR-GENERAAL,
mr. R.M. Bergkamp
Bijlage

A. 20-kilometergebied Zuid-Nederland


1. Vanaf de Belgische grens de Antwerpseweg (N262) volgend in noordelijke richting tot aan E31/A58.

2. E31/A58 volgend in noordoostelijke richting tot aan Rucphenseweg (N638).
3. Rucphenseweg (N638) volgend in noordelijke richting overgaand in Pastoor van Breugelstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Vaartweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Molenstraat volgend in noordwestelijke richting tot aan Zandeweg.

4. Zandeweg volgend in westelijke richting overgaand in Oudenbosscheweg (N641) volgend in westelijke richting overgaand in Kuivezand (N641) overgaand in Kralen (N641) volgend in westelijke richting overgaand in Kruislandseweg volgend in westelijke richting overgaand in Gastelseweg volgend in westelijke richting overgaand in Molenstraat volgend in zuidwestelijke richting tot aan Langeweg.

5. Langeweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Kruislandsedijk volgend in westelijke richting overgaand in Afgeslechtedijk volgend in westelijke richting tot aan Rondweg-Oost (N259)

6. Rondweg-Oost (N259) volgend in zuidelijke richting tot aan Boekhorst.
7. Boekhorst overgaand in Franseweg (N257) volgend in noordelijke richting overgaand in Burgemeester van Loonstraat (N257) volgend in noordelijke richting overgaand in Zeelandweg-Oost volgend in noordwestelijke richting overgaand in Rijksweg (N257) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Zeelandweg-West (N257) volgend in westelijke richting overgaand in Rijksweg (N257) volgend in westelijke richting tot aan Philipsdam (N257).

8. Philipsdam (N257) volgend in noordelijke richting overgaand in Kammersluis (N257) volgend in noordelijke richting tot aan Rijksweg (N59).
9. Rijksweg (N59) volgend in noordoostelijke richting tot aan Tonisseweg (N215).
10. Tonisseweg (N215) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Langeweg (N215) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Oost Krakeelsweg overgaand in West-Krakeelseweg tot de kruising met Kraai; Kaai volgend in noordelijke richting tot de kruising met Jacobs Catsstraat; Jacobs Catsstraat volgend in noordelijke richting tot de kruising met Kraaijensteinsedijk; Kraaijensteinsedijk volgend in noordwestelijke richting overgaand in Boerenweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Bekadeweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Gorsweg volgend in noordelijke richting tot aan het water. Het water overstekende naar Voorweg.

11. Voorweg volgend in noordelijke richting tot aan Dorpsstraat.
12. Dorpsstraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in Molenweg overgaand in Ring overgaand in Kaatsbaan volgend in noordwestelijke richting overgaand in Molendijk volgend in noordwestelijke richting overgaand in Ravensweg volgend in noordwestelijke richting tot de kruising met Carrousselweg ; Carrousselweg volgend in zuidwestelijke richting tot de kruising met de Nijverheidsweg; Nijverheidsweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Kanaalweg W.Z. (N494).

13. Kanaalweg W.Z. (N494) volgend in noordoostelijke richting volgend in Kanaaldijk West (N494) volgend in noordoostelijke richting tot aan Groene Kruisweg (N218).
14. Groene Kruisweg (N218) volgend in noordelijke richting tot aan Dammeweg (N57).
15. Dammeweg (N57) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Europaweg (N15) volgend in oostelijke richting overgaand in Merseyweg volgend in noordelijke richting overgaand in Boulevard Rozenburg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Nieuwe Weg volgend in zuidoostelijke richting tot aan het water. Het water overstekende naar Deltaweg.

16. Deltaweg volgend in noordelijke richting overgaand in Laan 1940-1945 volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oude Veiling volgend in noordoostelijke richting tot aan Trekkade.

17. Trekkade volgend in noordoostelijke richting overgaand in water, het water volgend in noordoostelijke richting tot aan Willemoordseweg.

18. Willemoordseweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Breeweg.
19. Breeweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Woudweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Harreweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Slimme Watering volgend in zuidoostelijke richting overgaand in .s Gravelandseweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan het water.

20. Het water volgend in noordoostelijke richting overgaand in Tempelweg volgend in noordoostelijke richting tot aan A13/E19.

21. A13/E19 volgend in zuidelijke richting tot aan Doenkade (N209).
22. Doenkade (N209) volgend in noordoostelijke richting tot aan Ankie Verbeek-Ohrlaan.
23. Ankie Verbeek-Ohrlaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Molenlaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Terbregseweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan President Rooseveltweg.

24. President Rooseveltweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Capelseweg volgend in zuidelijke richting tot aan Hoofdweg.

25. Hoofdweg volgend in oostelijke richting overgaand in Burgemeester van Dijklaan volgend in oostelijke richting overgaand in Burgmeester Bakkerlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Burgemeester van Beresteijnlaan volgend in oostelijke, zuidoostelijke richting tot aan Schielandweg (N219).

26. Schielandweg (N219) volgend in noordoostelijke richting overgaand in .s Gravenweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Hitlandselaan.
27. Hitlandselaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Hollandsche Ijssel.
28. Hollandsche Ijssel volgend in zuidelijke richting tot aan Abelenlaan.
29. Abelenlaan (N475) volgend in zuidelijke richting overgaand in Zijdeweg (N475) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Cornelis Gerardus Roosweg.
30. Cornelis Gerardus Roosweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Boezemweg (N476).

31. Boezemweg (N476) volgend in zuidelijke richting overgaand in Kerkweg volgend in zuidelijke richting tot aan de Lek.

32. Lek volgend in oostelijke richting tot aan Zijdeweg.
33. Zijdeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Schoonenburgweg (N480) volgend in westelijke richting overgaand in N481 volgend in zuidelijke richting overgaand in Zuideweg (N481) volgend in zuidelijke richting overgaand in Peilmolenweg (N481) volgend in zuidelijke richting tot aan N214.

34. N214 volgend in oostelijke richting tot aan Wijngaardsesteeg.
35. Wijngaardsesteeg volgend in zuidelijke richting overgaand in Dorpsstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Oosteinde volgend in oostelijke richting overgaand in Provinciale weg (N482) volgend in zuidelijke richting tot aan A15/E31.
36. A15/E31 volgend in oostelijke richting tot aan A27/E31.
37. A27/E31 volgend in zuidelijke richting tot aan A59.
38. A59 volgend in oostelijke richting tot aan Lipstraat.
39. Lipstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Duinweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Margrietweg volgend in oostelijke richting overgaand in Distelberg volgend in oostelijke richting overgaand in Nieuwkuijkseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Vendreef volgend in noordoostelijke richting overgaand in Gementweg volgend in oostelijke richting overgaand in Deutersestraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oude Vlijmenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Simon Stevinweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in de Christiaan Huygensweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Konginnenlaan. 30. Koninginnenlaan volgend in noordoostelijke richting overgaand Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Orthenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Grobbendoncklaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Graafseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Hintham overgaand in Graafsebaan volgend in oostelijke richting overgaand in Berlicumseweg volgend in zuidelijke richting tot de A59, de A59 volgend in oostelijke richting tot aan Coppensdijk.

40. Coppensdijk volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuwekampen.
41. Nieuwekampen volgend in noordoostelijke richting overgaand in Van Rijckelvoorseweg, Van Rijckelvoorseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Lindelaan volgend in oostelijke richting tot aan Vinkelsestraat.

42. Vinkelsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Huis Deelen volgend in zuidoostelijke richting tot aan Loosbroeksestraat; Loosbroeksestraat volgend in noordelijke richting overgaand in Aardenbaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Langestraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Molendellen volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Achter de Berg, volgend in noordoostelijke richting overgaand in achterstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Brandsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Delst volgend in oostelijke richting tot aan de A50.

43. De A50 volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Rondweg.
44. Rondweg volgend in oostelijke richting tot aan Industrielaan.
45. Industrielaan volgend in zuidelijke richting overgaand Rondweg Volkel (N264) volgend in oostelijke richting overgaand in Nieuwedijk (N264) volgend in oostelijke richting overgaand in Volkelseweg (N264) volgend in oostelijke richting tot aan Peelweg (N277).
46. Peelweg (N277) volgend in noordelijke richting overgaand in Provincialeweg Zuid (N277) volgend in noordelijke richting tot aan Bosschebaan (N324).
47. Bosschebaan (N324) volgend in oostelijke richting overgaand in Elftweg (N324) volgend in noordoostelijke richting overgaand in St. Elisabethstraat (N321) volgend in oostelijke richting overgaand in Bomvrije volgend in noordoostelijke richting tot aan de Maas.
48. De Maas volgend in zuidoostelijke richting tot aan A73/E31.
49. A73/E31 volgend in noordelijke richting tot aan Jan J Ludenlaan (N271).
50. Jan J Ludenlaan (N271) volgend in oostelijke richting overgaand in Rijksweg (N844) volgend in noordelijke richting tot aan Scheidingsweg.

51. Scheidingsweg volgend in oostelijke richting overgaand in Sionsweg volgend in oostelijke richting overgaand in Meerwijkselaan volgend in noord . oostelijke richting overgaand in Zevenheuvelenweg volgend in noordelijke richting tot aan Oude Kleefsebaan.
52. Oude Kleefsebaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Duitse grens.
53. Duitse grens volgend in zuidelijke richting overgaand in de Belgische grens.
54. De Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan de Antwerpseweg (N262)

B. 20-kilometergebied Zeeland

Het 20-kilometergebied is als volgt begrensd:

1. Vanaf de Belgische grens de Noordzee volgende in noordelijke richting tot aan Brouwersdam (N57).

2. Brouwersdam (N57) het water volgende in oostelijke richting tot aan Rijksweg (N59) kruising Philipsdam (N257)

3. Philipsdam (N257) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Rijksweg (N257).
4. Rijksweg (N257) volgend in westelijke richting tot aan Krabbenkreekweg (N696).
5. Krabbenkreekweg (N696) volgend in zuidelijke richting tot aan Broekseweg (N656).
6. Broekseweg volgend in oostelijke richting overgaand in Kreekweg volgend in oostelijke richting overgaand in Molenweg volgend in noordoostelijke richting tot aan het water.
7. Het water volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuwe Postweg (N286).
8. Nieuwe Postweg (N286) volgend in westelijke richting tot aan Reimerwaalseweg (N659).
9. Reimerwaalseweg (N659) volgend in zuidelijke richting overgaand in Oesterdam (N659 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Oude Rijksweg (N289).
10. Oude Rijksweg (N289) volgend in oostelijke richting tot aan het water.
11. Het water volgende in zuidelijke richting tot aan de Belgische grens.
12. Belgische grens volgend in westelijke richting tot aan de Noordzee.