Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 201

datum: 11 oktober 2006

Amersfoort 'Groenste stad van Nederland'

Amersfoort is uitgeroepen tot 'Groenste stad van Nederland'. De Stichting Entente Florale beoordeelt - in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - jaarlijks welke stad in aanmerking komt voor deze titel. Minister dr. C.P. Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit reikte de "gouden" bekroning vandaag uit aan wethouder Van Daalen in de vorm van een cheque ter waarde van E 5.000.

Wethouder Van Daalen die de prijs vandaag in ontvangst nam reageert: 'Geweldig om deze pluim voor het Amersfoortse groen te ontvangen. Maar nu moeten we niet achterover gaan leunen. Het juryrapport biedt ons naast de vele pluimen ook genoeg handvatten voor verbetering. Deze titel inspireert en motiveert om ons innovatieve groenbeleid voort te zetten en onze groene parels te koesteren!' In de categorie steden boven de 15.000 inwoners waren naast Amersfoort ook Nijkerk, Den Helder en Rijswijk genomineerd.

Wedstrijdverloop
Genomineerde gemeenten moesten zich houden aan een vooraf vastgesteld wedstrijdverloop. Gemeente Amersfoort moest daarom een samenvatting van haar groenbeleid inleveren, een beleidspresentatie houden en de jury meenemen naar verschillende locaties in Amersfoort. Op 15 juni bezocht de jury van Entente Florale Amersfoort. Tijdens het jurybezoek nam de gemeente Amersfoort de jury mee naar uiteenlopende locaties in de binnenstad zoals het Zocherplantsoen, de grachten met de muurvegetatie, de Eemhaven en het moerasje Hooglandse dijk. Maar ook Park Randenbroek met de Heiligenbergerbeek en Park Schothorst met de vijver in Kattenbroek kwamen aan bod. Tot slot kreeg de jury ook groene zones zoals het Valleikanaal, het Bergkwartier met de omgeving van het Belgenmonument, de Surinamelaan en het buitengebied Hoogland West te zien.

Informatie: Tianne van Woudenberg, telefoon: 033 469 43 55, 06 24 81 38 71, e-mail: t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.


---- --