Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 11 oktober 2006

Verdachte van beroving taxichauffeur ingerekend

TILBURG: De politie heeft een 37-jarige inwoner van Tilburg gearresteerd op verdenking van de beroving van een taxichauffeur had overvallen. Het misdrijf vond plaats op dinsdag 10 oktober omstreeks 04.30 uur. De klant stapte op de Heuvelring in de taxi en liet zich naar de Van Sonstraat brengen. Daar aangekomen bedreigde de klant de taxichauffeur met een mes.
Onder bedreiging van het mes eiste de verdachte geld van de chauffeur. Hij ging er vervolgens met een klein geldbedrag vandoor. Aan de hand van persoonlijke spullen van de klant, die achtergebleven waren in de taxi, stelde de politie een opsporingsonderzoek in.
De 37-jarige man kon op die basis op woensdag 11 oktober worden opgepakt en ingesloten. Hij wordt momenteel uitgebreid verhoord.

Arrestatie vanwege valse kentekenplaten

TILBURG: Agenten zagen dinsdag 10 oktober rond 17.00 uur op de Ringbaan Zuid een zwarte Opel Astra rijden. Bij controle van het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer bleek er iets niet in orde te zijn met deze auto. Dit was reden om de bestuurder een stopteken te geven. Uit nadere inspectie bleek de kentekenplaat aan de voorkant te verschillen met de kentekenplaat aan de achterkant van de auto. De plaat aan de voorkant bleek van diefstal afkomstig en was het afgelopen weekend in Tilburg gestolen. De plaat aan de achterkant was een verlopen kentekenplaat. De bestuurder, een 47-jarige Belg werd aangehouden. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Nog 76 dagen gevangenisstraf tegoed

TILBURG: Met de arrestatie van een 28-jarige Tilburger heeft het Openbaar Ministerie de komende tijd weer een gast bij. Agenten troffen de man bij een routinecontrole aan op de Nijverstraat. Dat gebeurde op woensdag 11 oktober om 08.00 uur. De man werd gezocht voor een openstaande straf en moest nog 76 dagen gevangenisstraf uit zitten. Hij is ingesloten overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Jongen opgepakt vanwege diefstal of heling van scooter

TILBURG: Een 16-jarige jongen uit Tilburg reed dinsdagmiddag 10 oktober op een gestripte scooter over het Wagnerplein. Agenten hielden de knul staande, want de bromfiets was niet voorzien van verzekeringsplaatje of kenteken. Ook droeg de verdachte niet de verplichte valhelm. Toen bleek dat het framenummer van de brommer onleesbaar gemaakt was, werd de jongeman aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij verhoord is op verdenking van diefstal of heling van de scooter. Na het verhoor is de minderjarige in vrijheid gesteld en aan zijn ouders overgedragen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de bromscooter.

Letsel bij verkeersongeval

TILBURG: De politie behandelde dinsdagmiddag 10 oktober een verkeersongeval op de Bredaseweg. Het ongeluk gebeurde rond 16.10 uur. De bestuurder van een personenauto en de bestuurder van een bromfiets reden op dat moment over de Bredaseweg. De automobilist was een 23 jarige Tilburger. De bromfietser was 16 jaar en woonachtig in Gilze. Zij reden in dezelfde richting, waarbij de automobilist de rijbaan volgde en de bromfietser over het fietspad reed. De automobilist sloeg rechtsaf de Conservatoriumlaan in en gaf daarbij de bromfietser geen vrije doorgang. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. De jongeman was aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakte proces-verbaal op van dit ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer