Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/10/06)

OOSTERHOUT NB, 11 oktober 2006

Politie onderzoekt gewapende overval

WAGENBERG: Een nog onbekende jonge man heeft woensdag 11 oktober rond 13.40 uur een gewapende overval gepleegd op een supermarkt in de Wagenstraat. De man deed zich voor als klant, die boodschappen wilde afrekenen. Op dat moment bedreigde hij de caissière met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.
Er waren op het moment van de overval diverse klanten in de winkel. Een van hen werd eveneens door de overvaller bedreigd. Toen de kassa niet snel genoeg open ging, ging de man er, zonder iets buit te hebben gemaakt, te voet vandoor in de richting van de Brouwerijstraat. Het gaat om een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, met een lichtgetinte huidskleur. De man droeg tijdens de overval een t-shirt met korte mouwen, een zonnebril en een petje.
De politie stelt een onderzoek in naar de overval en wil uiteraard graag in contact komen met getuigen of mensen die aanslaan op het opgegeven signalement. Mensen die over informatie beschikken, kunnen bellen naar 0900-8844.

Quad in beslag genomen

KAATSHEUVEL: Politiemensen hebben woensdag 11 oktober kort voor het middaguur op de Waalwijksebaan een quad in beslag genomen. Een agent had een 14-jarige jongen uit Engeland betrapt, die op de quad door de Loonse en Drunense Duinen reed. De jongen was uiteraard niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Verder ahd hij geen kentekenbewijs, was de quad niet verzekerd en droeg de jongen geen helm. Bovendien geldt voor de Loonse en Drunense Duinen een geslotenverklaring voor gemotoriseerd verkeer. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. De quad is aan het bureau gestald.

Gewonden bij aanrijdingen

DE MOER: Bij een frontale aanrijding in de Paalstraat is dinsdag 10 oktober rond 14.35 uur een 36-jarige vrouw uit Dongen gewond geraakt. Een 20-jarige man uit Sprang-Capelle was bezig een andere auto in te halen en reed daarbij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Hij zag daarbij de Dongense automobiliste over het hoofd, waarna de twee frontaal met elkaar in botsing kwamen. Beide automobilisten raakten gewond; de man had last van zijn duim, de vrouw moest naar het ziekenhuis met een gebroken hand. De bijrijder van de man uit Sprang-Capelle, een 20-jarige man uit Tilburg, klaagde over pijn in zijn nek en schouder en is ter plaatse nagekeken.

OOSTERHOUT: Op de Wilhelminalaan raakte dinsdag 10 oktober rond 17.10 uur de 85-jarige bestuurster van een invalidenvoertuig gewond. De vrouw uit Oosteind week naar links uit om twee andere weggebruikers, die voorgesorteerd stonden, in te halen. Daarbij schampte ze de auto van een tegenligger, een 41-jarige man uit Dongen. Deze man moest door de manoeuvre van de vrouw uitwijken en reed een fietspad op. Vervolgens reed de vrouw tegen de auto van een tweede tegenligger, een 37-jarige automobilist uit Oosterhout.
De vrouw werd voor de zekerheid door de brandweer uit haar voertuig bevrijd en is per ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Daar bleek dat ze een hersenschudding, een gebroken pols en een gebroken enkel had opgelopen. Ze is opgenomen in het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

OOSTERHOUT: Personeel van een bouwmarkt aan de Meerstoel heeft dinsdag 10 oktober een 36-jarige Oosterhouter betrapt op winkeldiefstal. De man had geprobeerd een telefoonkiezer ter waarde van EUR 119,- weg te nemen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes afgingen. Hij werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De man bekende de winkeldiefstal en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- opgelegd, die hij betaalde.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: Tijdens verkeerscontroles op diverse plaatsen in de gemeente Oosterhout hebben agenten twee bekeuringen uitgeschreven: één voor rijden zonder autogordel en één voor niet handsfree bellen tijdens het autorijden.

DONGEN / RIJEN: Dinsdag 10 oktober heeft de politie bij verkeerscontroles op de Noorderlaan en de Mgr. Schaepmanlaan in Dongen en in de Schorsstraat in Rijen in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven:


- 5 voor rijden zonder licht

- 1 voor rijden met mistverlichting

- 2 voor rijden in een geslotenverklaring
- 3 voor niet dragen van de autogordel

- 6 voor te hard rijden.

WAALWIJK: Politiemensen hielden dinsdag 10 oktober snelheidscontroles op diverse locaties in Waalwijk en Sprang-Capelle. Daarbij zijn in totaal zeven bekeuringen geschreven, zes voor te hard rijden en één voor rijden door roodlicht.

GILZE-RIJEN: Tijdens verkeerscontroles op de A58 ter hoogte van Gilze en in de Hoofdstraat in Rijen heeft de politie dinsdag 10 oktober 5 bekeuringen uitgeschreven: 4 voor niet handsfree bellen en 1 voor niet dragen van de helm op een bromfiets.

Auteur: Leonie van Ooijen