Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 11 oktober 2006

Technos Telecom introduceert gratis gebeld worden in het buitenland

Amsterdam ­ Mobiel bellen als je in het buitenland zit, is duur. Daar gebeld worden ook, net als het afluisteren van de voicemail. Met name mensen die veel in het buitenland verblijven zullen dan ook baat hebben bij de buitenlandsim die Technos Telecom onlangs introduceerde. Wie deze simkaart in zijn telefoon stopt wordt in 40 landen gratis gebeld en kan zelf tegen aanzienlijk lagere kosten dan gebruikelijk bellen en voicemailberichten afluisteren.

Gratis gebeld worden in het buitenland klinkt te mooi om waar te zijn. Deugt het verhaal wel? "We realiseren ons dat ons aanbod ongebruikelijk is", beaamt Haim Tzur, oprichter van Technos Telecom. "Maar ons bedrijf bestaat al sinds 1977. Daardoor kennen we de weg in de telecomwereld heel erg goed. Ons 'geheim' is dat we het mobiele belverkeer zo snel mogelijk omleiden over veel goedkopere vaste lijnen. Dat doen we door middel van een callback-centrale. In de praktijk geeft dat een kleine vertraging in het tot stand brengen van de verbinding, maar het levert tegelijk een enorme besparing op. De onderstaande voorbeelden spreken, denk ik, voor zich..."

Huidig
(gemiddeld)
¤ / min
Buitenland
sim
¤ / min
Besparing
Bellen van Duitsland naar Nederland

1.10
0.50
54%
Gebeld worden in Frankrijk
0.60
0.00
100%
Bellen van Rusland naar België

2.70
0.46
83%
Bellen van Duitsland naar Nederland

1.40
0.52
63%

Een andere vaak gehoorde klacht bij internationaal mobiel belverkeer is de ondoorzichtige facturering. Ook daar biedt de buitenlandsim van Technos uitkomst. "We factureren meteen aan het begin van de volgende maand. Klanten ontvangen een gespecificeerde nota, zodat ze direct inzicht hebben in de gemaakte belkosten."

De buitenlandsim kost nog geen ¤ 20,- ex BTW. Zodra de reiziger over de grens gaat, zet hij op zijn Nederlandse sim een voicemailboodschap waarin hij het nummer van zijn buitenlandsim noemt. Daarna stopt hij de buitenlandsim in zijn telefoon. Vanaf dat moment is hij in 40 landen gratis bereikbaar en kan hij zelf ook tegen aanzienlijk scherpere tarieven dan voorheen bellen. Meer informatie is te vinden op www.technos.com.