Benoeming nieuwe CEO en uitbreiding productiecapaciteit .....

Diolen industrial fibers bv

Benoeming nieuwe CEO en uitbreiding productiecapaciteit Diolen Industrial Fibers

ARNHEM en EMMEN, Nederland, October 11 /PRNewswire/ --


- Terugtreden Jan Michiels als CEO en Algemeen Directeur van Diolen Industrial Fibers


- Benoeming Eric Tierie tot CEO en Algemeen Directeur van Diolen Industrial Fibers


- Benoeming Wouter Waleson tot lid van de Raad van Commissarissen van Diolen Europe Investment bv


- Uitbreiding productiecapaciteit in Emmen

CEO wijziging

Per 1 december 2006 is de heer Eric Tierie (50) benoemd als CEO en Algemeen Directeur van Diolen Industrial Fibers. Op deze datum zal de huidige CEO en Algemeen Directeur, de heer Jan Michiels (63), zijn werkzaamheden voor Diolen Industrial Fibers beëindigen.

Onder leiding van Jan Michiels werd begin 2004 een ingrijpend Business Plan opgesteld. Door de succesvolle implementatie hiervan kan Diolen Industrial Fibers de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien.

Op dit moment vervult Eric Tierie een managementpositie bij het bedrijf Mittal Steel, 's werelds grootste staalbedrijf. Hij beschikt over meer dan 20 jaar leidinggevende ervaring, opgedaan bij diverse multinationals zoals Unilever, Van Leer Packaging en Mittal Steel. Eric Tierie beschikt over een brede achtergrondkennis op het vlak van technologie, productie, verkoop en marketing. In Delft heeft hij Chemical Process Engineering gestudeerd aan de Technische Universiteit.

Benoeming Wouter Waleson

Tevens is de heer Wouter Waleson, voormalig CAO-coördinator en hoofdbestuurder van FNV Bondgenoten, op voordracht van de OR benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Diolen Europe Investment bv.

Uitbreiding productiecapaciteit in Emmen

Diolen Industrial Fibers investeert opnieuw in modernisering van het machinepark en in uitbreiding van de capaciteit voor haar productiefaciliteit in Emmen. Met deze investering komt Diolen Industrial Fibers tegemoet aan de marktvraag voor kwalitatief hoogwaardige polyester garens en breidt haar productiecapaciteit in Emmen uit met 2.500 ton.

Bedrijfsprofiel

Diolen Industrial Fibers is een toonaangevende speler in Europa op het gebied van polyester garens en heeft een internationale reputatie in het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogwaardige en sterke polyester garens en van polyester korrels met een hoge viscositeit. Diolen(R) garens worden gebruikt ter versterking van diverse industriële producten, zoals autobanden, veiligheidsgordels, billboards, zeilen, rubber slangen en scheepskabels.

Klanten in heel Europa en daarbuiten worden vanuit twee productiefaciliteiten - in Duitsland (Obernburg) en Nederland (Emmen) - voorzien van Diolen(R) garens. Naast deze faciliteiten heeft Diolen haar eigen onderzoeksinstituut in Emmen en een verkoopkantoor in Arnhem (Nederland) en Scottsboro (Alabama, VS). Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Arnhem.

Kijk voor meer informatie op www.diolen.com